avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme desfacere contract de munca

Buna ziua,
va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat,pentru mine ar fi un lucru super,de ce?pentru ca miercuri 08.09.2010,am primit vizita directoarei de zona(care sincer nu prea ma avea la inima),dupa ce am descarcat marfa,in cantitate foarte mare,m-a asteptat sa termin,m-a luat deoparte si mi-a spus asa:datorita faptului ca nu ti-ai atins targetele impuse pe magazin,oamenii au plecat din cauza ta(nu din cauza salariului lor infect) si pentru ca te-am vazut aplicand la un site de angajari la un job,iti cer sa iti scrii demisia cu incetarea contractului de munca incepand de azi 08.09.2010.Desi toata lumea imi spune ca nu trebuia sa imi scriu nimik,in nebunia aceea si in ameteala care m-a luat,mi-am scris-o,m-a pus sa ii dau cheile,mi-a verificat actele si m-a dat afar pe usa ca pe ultimul om.Eu vreau sa stiu daca pot contesta aceasta cere facuta de mine ,facuta la constrangere psihologica,pentru ca aceste motive nu sunt obiective,ci subiective,si sa imi fac cerere sau cumva sa nu afecteze cartea de munca,ptr ca ma gandesc ca imi va afecta cartea de munca,la care nu am avut astfel de incidente,drept urmare nu am stiut cum sa procedez...m-am pierdut.As vrea sa stiu ce pot face. Cu mii de multumiri . I.I
Cel mai recent răspuns: amalisca , utilizator 19:39, 13 Septembrie 2010
Faptul ca ati scris acea demisie cu manuta dvs., semnand-o totodata, nu aveti ce contesta! Este un act unilateral, de buna voie prin care ati renuntat la serviciu! Detaliile, dupa greseala facuta, nu va ajuta la nimic!
asta inseamna ca imi vor inchide cartea de munca aiurea?
C.i.m. va inceta in baza art.79 alin.7 C.mun., prin demisie ... exista posibilitatea de a ataca in instanta decizia de indetare, insa va trebui sa dovediti ca ati fost constransa sa va dati demisia.
imi cer scuze ca trebuie sa insist,nu prea sunt la punct cu articolele acestea din codul muncii,vreau sa stiu daca imi va afecta acest articol cartea de munca,sau va trebui sa povestesc si sa repovestesc la inerviuri pana cuiva i se va face mila de mine si ma va angaja?pentru ca eu nu am facut nimic rau...imi pare rau ca m-am grabit si am aflat ulterior ca nu sunt singura cu care s-a procedat astfel.Deci va rog,daca se poate sa imi spuneti ce inseamna acest articol. Mii de multumiri
Nu e nicio problema cu acest articol .... inseamna demisie fara preaviz (angajatorul a renuntat la efectuarea preavizului).

Art.79 alin.7 C.mun. - Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Demisie fara sa raspund de gestiune.... Dessire Dessire Buna ziua.Sunt angajata la o firma de aprox. 2 luni jumate si de cand am venit mi s-a zis ca intr-o zi vom face inventar sa preiau si eu gestiunea.Pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Refuz concret incetare c.i.m. nashu1111 nashu1111 In primul rand buna ziua si bine v-am gasit. De cateva saptamani ma lovesc tot mai mult si mai tare de nesimtirea unor angajatori: mi-am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Antonia29 Antonia29 Buna, am o problema si nu stiu cum sa ies din ea. Am lucrat la un magazin de incaltaminte dar ulterior mi-am dat demisia.Ideea este ca s-a gasit o lipsa in ... (vezi toată discuția)