Buna ziua,
va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat,pentru mine ar fi un lucru super,de ce?pentru ca miercuri 08.09.2010,am primit vizita directoarei de zona(care sincer nu prea ma avea la inima),dupa ce am descarcat marfa,in cantitate foarte mare,m-a asteptat sa termin,m-a luat deoparte si mi-a spus asa:datorita faptului ca nu ti-ai atins targetele impuse pe magazin,oamenii au plecat din cauza ta(nu din cauza salariului lor infect) si pentru ca te-am vazut aplicand la un site de angajari la un job,iti cer sa iti scrii demisia cu incetarea contractului de munca incepand de azi 08.09.2010.Desi toata lumea imi spune ca nu trebuia sa imi scriu nimik,in nebunia aceea si in ameteala care m-a luat,mi-am scris-o,m-a pus sa ii dau cheile,mi-a verificat actele si m-a dat afar pe usa ca pe ultimul om.Eu vreau sa stiu daca pot contesta aceasta cere facuta de mine ,facuta la constrangere psihologica,pentru ca aceste motive nu sunt obiective,ci subiective,si sa imi fac cerere sau cumva sa nu afecteze cartea de munca,ptr ca ma gandesc ca imi va afecta cartea de munca,la care nu am avut astfel de incidente,drept urmare nu am stiut cum sa procedez...m-am pierdut.As vrea sa stiu ce pot face. Cu mii de multumiri . I.I
Faptul ca ati scris acea demisie cu manuta dvs., semnand-o totodata, nu aveti ce contesta! Este un act unilateral, de buna voie prin care ati renuntat la serviciu! Detaliile, dupa greseala facuta, nu va ajuta la nimic!
C.i.m. va inceta in baza art.79 alin.7 C.mun., prin demisie ... exista posibilitatea de a ataca in instanta decizia de indetare, insa va trebui sa dovediti ca ati fost constransa sa va dati demisia.
imi cer scuze ca trebuie sa insist,nu prea sunt la punct cu articolele acestea din codul muncii,vreau sa stiu daca imi va afecta acest articol cartea de munca,sau va trebui sa povestesc si sa repovestesc la inerviuri pana cuiva i se va face mila de mine si ma va angaja?pentru ca eu nu am facut nimic rau...imi pare rau ca m-am grabit si am aflat ulterior ca nu sunt singura cu care s-a procedat astfel.Deci va rog,daca se poate sa imi spuneti ce inseamna acest articol. Mii de multumiri
Nu e nicio problema cu acest articol .... inseamna demisie fara preaviz (angajatorul a renuntat la efectuarea preavizului).
Art.79 alin.7 C.mun. - Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Dosar penal
Antonia29
Buna, am o problema si nu stiu cum sa ies din ea. Am lucrat la un magazin de incaltaminte dar ulterior mi-am dat demisia.Ideea este ca s-a gasit o lipsa in ... (vezi toată discuția)