avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIUNE PARTI SOCIALE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIUNE PARTI SOCIALE

Help me!
Din ce moment cesiunea de parti sociale (SRL) produce efect juridic fata de terti?
Exemplu: In data de 09.05.2007 asociatul unic si admin x al soc.A cesioneaza partile soc persoanei y.
Incheierea a fost semnata de judec. Reg.Com. pe data de 14.05.07, dar nu s-a putut elibera decat pe data de 15.05.2007.Pe 14.05.2007 societatea a incheiat un contract de credit.Cine reprezenta societatea in acel moment si cine trebuia sa semneze contractul, vechiul asociat X sau ce nou Y?
Ma puteti lamuri? Cineva mi-a spus ca noul asociat unic devine administrator"de jure" incepand cu data de 15.05.2007. Este adevarat?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2007
iulia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 11:15, 17 Noiembrie 2007
de la data publicarii in M Of.
inteleg ca asociatul unic cedent era si administrator...
in decizia asociatului unic nu s-a facut referire si la revocarea mandatului de administrator?
pt ca daca s-a facut doar cesiune fara revocare de administrator, "celelalte elemente ale actului constitutiv raman neschimbate" asadar si cel referitor la administrator.
in acest caz vechiul asociat a ramas administrator iar daca a semnat contractul de credit nu e nicio problema (asta, repet, daca nu i s-a revocat mandatul de administrator)
reveniti cu amanunte...
Efectele fata de terti se produc de la data inregistrarii la ORC.
Avand in vedere acest aspect, noul administrator era numit de la data semnarii si prin urmare, dupa parerea mea, el trebuia sa semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)