avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lucrare service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lucrare service auto

acum 3 luni am schimbat distributia la masina si acum cureaua sa rupt.
ce drepturi legale am?ce pretentii pot sa am la acel service?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:47, 12 Septembrie 2010
In acest caz nu puteti avea pretentii in instanta impotriva mecanicilor pt ca s-a rupt cureaua pt ca ea nu a fost fabricata de mecanic,el fiind responsabil doar de montaj si functionarea motorului dupa reparatie ori motorul a functionat 3 luni.Alte solutii nu sunt doar alt motor ...se mai intampla or mai fost cazuri.
dar cureaua nu are garantie?
De obicei piesele astea nu prea au,va spun ca am mai auzit cazuri si eu am cumparat piese importante care dupa scurt timp s-au dus ...acuma depinde si de magazin(magazinul la randul lor le iau de la alti furnizori si tot asa)pt motor nu o sa va despagubeasca nimeni nu stiu incercati sa vb cu magazinul explicati-le ce ati patit din cauza lor.
e complicat dar daca aveti facturile de la piese ,de la atelierul unde s-au montat piesele.
e posibil ca, daca se constata ca mai multe curelele de distributie fabricate o data cu a dvs si de aceeasi firma au creat probleme ar fi o sansa .altfel........
e greu pentru ca cei care au facut piesa vor da vina pe magazin ca au tinut cureaua in soare,cei de la magazin vor da vina pe cei de la service si tot asa va fi un cerc de unde nu cred ca veti reusi sa faceti ceva.
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
doberv, utilizator
v-ar ajuta daca ati cumparat piesele de la service (sa nu va plimbati intre magazin si service) si factura, deviz pt ce lucrare s-a facut la masina. daca paguba dvs e mare, puteti incerca in prima faza o discutie cu cei de la service,( sa va dea un raspuns in scris) apoi puteti face sesizare protectiei consumatorului si registrului auto roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montajul incorect al pieselor în service a generat stricăciuni mașinii. pot cere daune? catalin.tabara catalin.tabara Buna seara! Detin o Kia C\'eed. Saptamana trecuta am dus masina la un service sa imi schimbe distributia, piesa fiind cumparata de mine. Azi am fost sa ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto viperablue viperablue Sunt proprietarul unei masini oarecare care in decembrie 2013 a fost intr-un service pentru o revizie totala, distributie, filtre, ulei etc ... Cu aproximativ ... (vezi toată discuția)