avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral putin complicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral putin complicat

In anul 90 a decedat defunctul, acesta inainte de deces a lasat un testament autentic cu 6 luni inainte, testament de care nu a aflat nimeni decat dupa 17 ani.
Defunctul a lasat prin testament sotiei~intreaga avere mobila si imobila ce se va gasi in patrimoniul sau la data mortii~.
Defunctul are 3 copii (C1; C2, - cu sotia supravietuitoare la data decesului defunctului si C3 - dintr-o casatorie anterioara).
In anul 91, la mai putin de 6 luni de la data decesului defunctului la Notariat s-a eliberat un certificat de mostenitor in care nu se aminteste nimic de testament, pentru ca reamintesc acesta a fost gasit dupa 17 ani de la autentificare de unul dintre copii, iar in certificat se da sotiei cota de 1/4 din teren si 5/8 din locuinta, la C1 i se da 1/8 din locuinta si 1/4 din teren; la C2=C3=C1.
deci acum ce este valabil testamentul din 90 sau certificatul de mostenitor din 91.
acum ce se poate face. deci conform testamentului are dreptul la patrimoniu doar sotia, actualmente decedata si ea din 2004, iar c1 si c2 sunt mostenitorii din testament. c3 nu mai are dreptul ca nu este copilul legitim al sotiei decedate cu testatorul, nu?
ce poate face in cazul asta C1 si C3?
Cel mai recent răspuns: chrystyana2010 , utilizator 12:28, 15 Septembrie 2010
Nu se mai poate face nimic. E valabil CM din 91.
Actiunea pt orice s-a prescris.
da dar in cm din 91 nu s-a spus nimic de testament cu toate ca el exista.
Am inteles, dar daca se gasea in termen de 3 ani de la deschiderea succesiunii ( data decesului) se putea ataca CM si se dezbatea succesiunea conform testamentului + rezerva succesorala.
Asa, actiunea s-a prescris, a trecut prea mult timp - 17 ani.
Da, nu mai aveti ce face.
A trecut prea mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren arabil extravilan capricorn26 capricorn26 Bună ziua. Vă solict sprijin pentru clarificarea unei probleme legate de succesiune. Speța concretă: În anul 1998, în baza Titlului de ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii casatorii diferite Sekler Sekler Mama din prima casatorie are doi copii C1 si C2. Divorteaza si se recasatoreste rezultand alti doi copii C3 si C4. In timpul celei de a doua casatorii sotii ... (vezi toată discuția)
Calcul cote mostenire Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Apelez la amabilitatea dvs., cu urmatoarea intrebare privind calculul cotelor: Daca Sotul T decedeaza in 94 si se intocmescte Certific de ... (vezi toată discuția)