Drepturile celor doi copii relativ la mostenirea lasata de catre bunicii lor ar putea fi luate in discutie numai in conditiile decesului tatalui lor (persoana renuntatoare).
Dar, atat timp cat tatal lor este in viata copii nu au vocatie succesorala, nu mostenesc.
In plus insa, in acesta speta, datorita renuntarii exprese la mostenire, copii nu pot veni la mostenire prin reprezentare. (vezi art. 698 C. civ.)
Ar fi putut eventual sa vina la mostenire in nume propriu dar existenta unchilor exclude acest drept pentru descendentii renuntatorului.
buna dimineata.
daca tatal celor doi copiii a renuntat la cota parte ce i se cevenea in urma decesului ambilor sai parinti, acestia nu mai au dreptul la nimic din succesiunile respective, urmare a renuntarii tatalui lor la acest drept.
dar daca tatal lor a renuntat doar la o parte din succesiune, de exemplu, a renuntat doar la cota parte ce i se cuvenea urmare a decesului unuia dintre parintii sai, cei doi copii au drepul sa culeaga cota parte din succesiune, la care tatal lor nu a renuntat.
de exemplu, daca s-a dezbatut doar succesiunea dupa bunicul/bunica nepotilor si tatal lor a renuntat la cota parte din succcesiune , cei doi nu mai pot face nimic in ceea ce priveste cota la care s-a renuntat .
dar nepotii au dreptul la cota parte cuvenita din succesiunea dupa celalalt parinte al tatalui lor, la care acesta nu a renuntat.
sper ca m-am facut inteleasa :sorry:
~ final discuție ~