avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită desfiintare titlu executoriu-efecte
Discuție deschisă în Executare silită

desfiintare titlu executoriu-efecte

in urma unui proces care a avut cauza constatare nulitate act juridic am obtinut solutionare favorabila.mi s-ar putea debloca contul in urma acestei hotariri direct de catre executor fara o alta actiune? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:15, 13 Septembrie 2010
Constatarea nulitatii titlului executoriu conduce la incetarea executarii silite eventual si la intoarcerea executarii. Instanta ar trebui sa se pronunte si in privinta restabilirii situatiei anterioare.
Deblocarea contului s-ar putea face fie de executor prin adresa insotita de hotararea judecatoreasca fie de dvs personal prin cerere insotita de hotararea judecatoreasca.
in urma unei hotariri irevocabile investita cu formula executorie, persoana, insitutia care a blocat contul urmeaza a-l debloca. solicitati acest lucru prezentint hotarirea investita.
ati oferit prea putine informatii ptr. a va putea da un raspuns corect.
avocat Cristina Popescu
badila steluta a scris:

in urma unui proces care a avut cauza constatare nulitate act juridic am obtinut solutionare favorabila.mi s-ar putea debloca contul in urma acestei hotariri direct de catre executor fara o alta actiune? va multumesc.


Aveti dreptate...si nu aveti...:)
Depinde...daca instanta care s-a pronuntat cu privire la nulitatea absoluta a "titlului executoriu" s-a pronuntat sau nu pe restabilirea situatiei anterioare:
www.avocatnet.ro/content/art...

Art.404 ind.2 C.proc. civ.
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.
(2) Daca instanta care a desfiintat hotararea executata a dispus rejudecarea in fond a procesului si nu a luat masura restabilirii anterioare a executarii, aceasta masura se va putea dispune de instanta care rejudeca fondul.
(3) Daca nu s-a dispus restabilirea situatiei anterioare executarii in conditiile alin.(1) si (2), cel indreptatit o va putea cere instantei judecatoresti potrivit legii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)
Poprire judecatoreasca Alexandrac86 Alexandrac86 Am avut o poprire pe cont de 600 de lei. Am dat in judecata biroul respectiv am castigat procesul. Pana sa se finalizeze procesul acest birou executoriu mi-a ... (vezi toată discuția)
Executarea sentintei desepe01 desepe01 Doresc sa aflu, daca asupra unei sentinta irevocabile, prin care am castigat niste drepturi salariale, care au si fost platite deja de ordonatorul principal ... (vezi toată discuția)