Prin lege Legea nr 251/ 2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/ 1999 privind Statutul funcţionarilor publici, s-a introdus sintagma de promovare rapida în functia publica. A trecut mai bine de un an de la publicarea legii. Intrebare: stie cineva macar o situatie în care s-a aplicat acest tip de promovare? Va multumesc.
ar trebui sa faci o cerere catre departamentul juridic al institutiei din care faci parte, sa vezi daca ti se poate aplica tie, nu am auzit de o aplicare :(
Pot beneficia de sistemul de promovare rapidă în funcţia publică:
a) persoanele care au absolvit programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public;
b) funcţionarii publici care au promovat concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică - este vorba de funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut.
Pot participa la concurs funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au cel puţin 1 an vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) au obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi;
d) au urmat cel puţin o formă de perfecţionare profesională în ultimul an.
Este adevarat ca pot beneficia de promovare rapida asa cum ai descris mai sus. Legea exista din iunie 2006. Insa problema este ca nu se stie nimic mai mult. Unde are loc concursul? se pare ca la ANFP. cand si cum se organizeaza????? De aceea am intrebat daca cunoaste cineva un caz de promovare rapida in conditiile legii 251/2006. (Nici cei din compartimentul juridic sau resurse umane nu stiu ceva.):">