Sunt functionar public, functie de executie,am absolvit studii superioare in anul 2006 cand am fost incadrat consilier principal I , in luna octombrie anul 2010 am 4 ani de cand sunt in aceeasi treapta de salarizare, imi spuneti cand pot sa promovez intr-un grad sau treapta superioara?
Potrivit art. 65. - (1) din Legea nr. 140/2010 ''Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează; b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul «bine» la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."
Aveti 4 ani in grad principal si 4 ani in treapta 1, iar daca aveti cel putin calificativul "bine" in ultimii 2 ani si nici o sanctiune, mergeti peste ei.