avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea pe o treapta superioara pe functie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea pe o treapta superioara pe functie publica

In ianuarie 2004 am fost numita functionar public si am fost incadrata din functia de inspector de specialitate S II in functia de consilier principal categoria A, clasa I, gradul 3. In ianuarie 2005 am fost promovata pe functia de consilier superior treapta 3. Incepand cu data de 01 iulie 2005 am intrat in concediul de sarcina si lehuzie iar din noiembrie 2005 in concediul pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani. Din august 2007 mi-am reluat activitatea, pe aceeasi functie. Intrebarea mea este dupa ce perioada pot sa promovez pe o teapta superioara, tinand cont de faptul ca, in anii de activitate precedenti, la evaluarea performantelor profesionale, am obtinut calificativul maxim si daca incadrarea initiala pe functia publica a fost facuta corect in 2004 (aveam o vechime in munca de 6 ani, la data respectiva). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen-Amelia , utilizator 13:33, 17 Noiembrie 2007
vei putea promova in continuare dupa aceleasi norme, insa perioadele acele de concediu nu cred ca vor fi luate in considerate....nu stiu cat de mult te-am ajutat cu raspunsul meu :(
Promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut de funcţionarul public se face prin concurs sau examen, organizat anual, prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării concursului sau examenului. Fişa postului funcţionarului public care a promovat în funcţia publică se completează cu noi atribuţii şi responsabilităţi.
Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 4 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Pentru ca un funcţionar public să obţină avansarea în treapta de salarizare trebuie să îndeplinească cîteva condiţii: să aibă o vechime minimă de doi ani şi să obţină performanţe profesionale catalogate cu calificativul 'bun' în anul precedent. In mod excepţional, şeful instituţiei publice poate reduce la un an vechimea minimă necesară pentru avansare. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Clasa de salarizare functionari publici parvanelena74 parvanelena74 Buna ziua. Din anul 2007 luna mai am fost functionar public clasa 3, gradul asistent treapta 3. In anul 2009, luna iunie, am fost avansata la gradul asistent ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional functionar public ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Anul acesta in luna iunie termin si masteratul in ... (vezi toată discuția)