avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal

Exista o familie cu doi copii handicapati, mama este incadrata ca si asistent peronal pt. unul dintre copii.Intrebarea mea este tatal care nu este angajat nu poate fi angajat ca si asistent personal pt celalalt copil? daca da conform carei legi.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:08, 13 Septembrie 2010
Buna ziua !
Legea nr. 448 / 2006 , privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap , cu modificările si completările ulterioare .
Daca detineti certificat de incadrare in grad de handicap in care se precizeaza ca eset necesar "asistent personal" , daca sotul indeplineste conditiile prevazute in Codul muncii pt angajare , cu respectarea prevederilor legii nr. 448/2006 se poate angaja ca asistent personal persoana cu handicap grav . Atentie , insa , ca la nivelul primariilor avem de a face cu o lipsa acuta de finduri ptr plata drepturilor asistentilor personali ai pers. cu handicap grav si a indemnizatiilor si s-ar putea sa dureze ... pana intra in paine ..
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap anny_marry anny_marry Buna ziua,sunt o persoana cu handicap grav,si doresc sa ma angajez,in aceste conditii care sunt drepturile mele,si cele ale angajatorului,si cui trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)
Concediu medical asistent personal aleu aleu Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: La un serviciu de asistenta sociala care are angajati asistenti personali pentru ... (vezi toată discuția)