avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma - cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma - cesiune parti sociale

buna ziua,am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva;
Mi sa cesionat o parte de firma sc ,au aparut diverse probleme dar vreau sa stiu si eu imi poate lua inapoi partea de firma?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:04, 15 Septembrie 2010
Daca doriti sa primiti un raspuns care intr-adevar sa va lamureasca, fiti mai explicita. :)
am primit o jumatate de firma mi sa cesionat o parte din ea sunt asociata acum detin jumatate cu drepturi depline ,persoana care mia dat partea lui jumatatea accea poate sa o mai ia inapoi?
Nu poate sa va ia inapoi nimic. Daca sunteti asociati cu drepturi egale ( 50%-50%), orice modificare a statutului societatii se poate face decat cu acodul ambilor asociati, in baza unei hotarari a adunarii generale a asociatilor. Sunteti si administrator?
da sunt si administrator si angajat daca are legatura
excluderea unui asociat nu se poate face decat prin intermediul instantei si pentru cauze bine determinate, motivate si dovedite. La fel si in cazul administratorilor, ei pot fi revocati dar in conditiile de cvorum prevazute de legea 31/1991 sau actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat rezulta in pierderi pentru ceilalti asociati? Practic Practic Buna ziua, sunt administratorul si unul dintre cei doi asociati (cu 50%) ai unui SRL. As dori sa incep procesul de excludere a asociatului cu motivul ca ... (vezi toată discuția)
Cum scot un administrator/asociat din firma daca nu vrea horlaci2003 horlaci2003 Firma are 3 asociati, administratorul este unul dintre asociati si in urma neantelegerilor dintre ei cei 2 asociati care nu sunt administratori vor sa-l scoate ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bogdanc bogdanc buna ziua, sunt asociat 50% intr-o firma cu inca o pers care este si administrator, am o problema cu acesta prin faptul ca refuza sa imi faca cunoscut ... (vezi toată discuția)