sunt asociat 50% intr-o firma cu inca o pers care este si administrator, am o problema cu acesta prin faptul ca refuza sa imi faca cunoscut firma de contabilitate care se ocupa cu contabilitatea firmei, refuza sa fac un audit pe firma pentru a vedea exact care este situatia financiara a firmei, chiar a mers pana acolo incat profitand de calitatea de administrator a inchis abonamntul de telefonie pe care il utilizam, add de email personalizata precum si dreptul de semnatura in banca,nemaidorind sa am acces la nici o parte materiala.mentionez ca pana acum eu nu am semnat nici un bilant si nici vreun act oficial cu privire la activiatea firmei exceptie facand cateva facturi si chitante.
in astfel de conditi ce posibilitate exista, legal, de a-l demite din functia de administraor urmand sa ramana doar cu partea sa de actiuni ale firmei , respectiv 50%.
multumesc anticipat.
Este necesara revocarea din functia de administrator. Acest lucru se poate face doar in cadrul adunarii generale a asociatilor. Astfel, trebuie sa convocati aceasta adunare. De asemenea, trebuie sa verificati actul constitutiv referitor cvorumul necesar luarii unei hotarari. Legea 31/1990 privind societatile comerciale prevede majoritatea absoluta.
Dvs. detineti jumatate din partile sociale, deci puteti convoca adunarea generala si decide in consecinta.