avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se impart creditele in cazul unui partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se impart creditele in cazul unui partaj?

Buna seara tuturor.Am o intrebare..in cazul unui divort cu acordul partilor, in fapt fiind si 2 copii, ambii majori, unul deja casatorit si altul necasatorit. Cum se procedeaza cu datoriile la banci facute in timpul casatoriei, pe numele sotiei, dar la care si-a dat acordul si sotul, bani care au fost utilizati pentru cumpararea unor bunuri de folosinta comuna?In acest caz, este obligat si sotul, dupa divort sa plateasca o parte din datorii...sau se scade din partea cuvenita lui si sotia va fi obligata sa plateasca toate datoriile?Totodata, faptul ca al doilea copil, locuieste inca cu parintii, dar este major, are vreo influenta la stabilirea drepturilor mamei?Sau are si copilul dreptul la o parte din bunuri?Va multumesc anticipat pentru raspuns
cine obtine bunul preia si creditul... atunci se impart bunurile si creditele.
Buna ziua,

Cunosc o situatie asemanatoare ca cea descrisa de iu8lia insa am o alta intrebare.
Copiii fiind majori, aveau dreptul sa fie citati ca martori in procesul de divort si sa-si spuna pararea lor?
Este important sa stiu pt ca avocata angajata partii care a inaintat divort a spus ca copiii, fiind majori, nu au dreptul la absolut nimik, nici macar sa fie chemati ca martori.

Va multumesc!
Bunurile se impart dupa cum se inteleg partile... Daca nu se inteleg fiecare cere ce vrea si asteapta ca instanta sa decida in functie de veniturile sale, ale celuilalt precum si de cele solicitate in cereri.
Este posibil ca persoana care ramane cu apartamentul imbunatatit cu bani luati din credit, sa ramana a plati in continuare acel credit. Daca se dovedeste ca la imbunatatire s-au folosit banii, daca nu...

Copiii majori nu au dreptul decat sa-si mosteneasca parintii si, daca nu pot legal, sa fie intretinuti de acestia (daca sunt in imposibilitate de a munci, daca au anumite varste si sunt la scoala etc.). Ei nu au niciun drept referitor la bunurile sotilor decat in masura in care dovedesc faptul ca au contribuit cu bani personali la acestea.

Daca vreti, reveniti cu descrierea exacta a situatiei de fapt si cu ceea ce doriti sa obtineti si va lamurim pe cat se poate.

Pentru doroty:
Copiii nu au vreun drept de a fi chemati ca martori in proces de divort, dar fiecare sot are dreptul sa-i cheme. Adica: se poate, dar dreptul apartine sotilor care divorteaza si nu copiilor acestora.
La fel, daca detaliati putin situatia...
Copii fiind majori nu au dreptul la partaj , pentru ca nu este un partaj succesoral , ci numai un partaj de bunuri .
Va multumesc pt rapiditatea cu care ati raspuns.

Situatia detaliata ar fi cam asa:
- pe data de 12 dec a avut loc ultima infatisare pt divort si cea finala.
Inaintea acesteia au mai fost inca 2 infatisari la care rezultatul a fost amanare din cauza sotului care a tot adus motive, pretexte ca nu e de acord cu divortul.
La cea de-a treia infatisare, si ultima, s-a efectuat divortul adica desfacerea de nume a celor doi soti si cam atat(actiune aditionala a fost evacuarea sotului deoarece nu se mai putea convietui cu el in aceeasi casa mai ales ca nu contribuie cu nimik la cheltuileile casei. Evacuarea nu a reusit insa ...).
- sotia a tot incercat chiar de la prima infatisare sa cheme copii ca martori in instanta, ei majori fiind, insa avocata i-a sugerat ca nu are cum sa-si cheme copii ca martori pe motiv ca nu este legal asa ceva.

Este adevarat lucrul acesta?
Si daca se poate sa-mi spuneti, cum se putea proceda pt ca evacuarea sa fi reusit.

Multumiri anticipate!

Alte discuții în legătură

Divort rodicaangela rodicaangela Buna ziua, as avea doua intrebari si anume: 1. in caz de divort pot solicita evacuarea sotului din locuinta comuna pana la impartirea de bunuri pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)