avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se impart creditele in cazul unui partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se impart creditele in cazul unui partaj?

Buna seara tuturor.Am o intrebare..in cazul unui divort cu acordul partilor, in fapt fiind si 2 copii, ambii majori, unul deja casatorit si altul necasatorit. Cum se procedeaza cu datoriile la banci facute in timpul casatoriei, pe numele sotiei, dar la care si-a dat acordul si sotul, bani care au fost utilizati pentru cumpararea unor bunuri de folosinta comuna?In acest caz, este obligat si sotul, dupa divort sa plateasca o parte din datorii...sau se scade din partea cuvenita lui si sotia va fi obligata sa plateasca toate datoriile?Totodata, faptul ca al doilea copil, locuieste inca cu parintii, dar este major, are vreo influenta la stabilirea drepturilor mamei?Sau are si copilul dreptul la o parte din bunuri?Va multumesc anticipat pentru raspuns
Nu stiu exact ce raspuns cautati...
Nu e musai sa ajungeti la partaj, puteti renunta la a va cere partea.

Partile isi impart bunurile intr-un partaj voluntar cu acte sau fara, dupa caz... sau nu se inteleg si fac un partaj "involuntar", adica fortati de o instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rodicaangela rodicaangela Buna ziua, as avea doua intrebari si anume: 1. in caz de divort pot solicita evacuarea sotului din locuinta comuna pana la impartirea de bunuri pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)