avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se impart creditele in cazul unui partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se impart creditele in cazul unui partaj?

Buna seara tuturor.Am o intrebare..in cazul unui divort cu acordul partilor, in fapt fiind si 2 copii, ambii majori, unul deja casatorit si altul necasatorit. Cum se procedeaza cu datoriile la banci facute in timpul casatoriei, pe numele sotiei, dar la care si-a dat acordul si sotul, bani care au fost utilizati pentru cumpararea unor bunuri de folosinta comuna?In acest caz, este obligat si sotul, dupa divort sa plateasca o parte din datorii...sau se scade din partea cuvenita lui si sotia va fi obligata sa plateasca toate datoriile?Totodata, faptul ca al doilea copil, locuieste inca cu parintii, dar este major, are vreo influenta la stabilirea drepturilor mamei?Sau are si copilul dreptul la o parte din bunuri?Va multumesc anticipat pentru raspuns
In procesele de divort pot fi adusi ca martori rudele, dar cu exceptia descendentilor.
Si in cazul meu situatia este asemanatoare. Insa in cazul in care unul dintre parintii, sa zicem mama ramane cu 2 cu cei doi copii majori unul in facultate si celalalt in intretinere proprie, poate pretinde mai mult de 50% din bunurile comune? Sau in cazul in care in ultimii 3 ani unul dintre copiii este singurul sustinator al familiei si al casei el are vreun drept la bunurile cumparate in acesti ani? sau pentru faptul ca a intetinut casa in tot acest timp?
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
gingero, utilizator
Prima intrebare: nu.
A doua: nu.
A treia: nu.
Nu are legatura intretinerea membrilor familiei cu bunurile comune ale sotilor. Sunt doua chestiuni distincte care se transeaza separat, independent una de alta. Nu neaparat in procese diferite, dar separat ca reguli de drept aplicabile.
Cele doua nu se pot compensa si nici nu sunt, mereu, intre aceleasi parti.
Daca niste bunuri se afla in casa parintilor dar se dovedeste ca ele au fost cumparate de un copil major, atunci bunurile aste sunt ale copilului si nu ale parintilor doar prin simplul fapt ca se gasesc in ograda lor. E o mica distinctie aici.
avokitten a scris:

cine obtine bunul preia si creditul... atunci se impart bunurile si creditele.

daca un credit e pe numele sotiei iar cu banii am cumparat o masina iar masina e pe numele lui, trebuie sa ajungem neaparat la partaj? preciziez ca el nu vrea deloc sa coopereze, si sa ajung la prtaj mi se pare fff costisitorX-(

Alte discuții în legătură

Divort rodicaangela rodicaangela Buna ziua, as avea doua intrebari si anume: 1. in caz de divort pot solicita evacuarea sotului din locuinta comuna pana la impartirea de bunuri pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)