avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce pot face in situatia cand sunt trecut abuziv cu mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce pot face in situatia cand sunt trecut abuziv cu mai multe persoane la intretinere?

buna ziua,as vrea sa stiu ce pot face in situatia in care am fost trecut cu mai multe pers la intretinere..........eu locuiesc singura si din 3 in 3 luni ma trezesc ca la intretinere sunt afisate 2 pers in loc de una,raspunsul administratorului a fost sec ca el nu poate face nimic deoarece niste vecini au reclamat ca in apartament stau mai multe pers in conditiile in care eu stau aici de un an si nu prea am interactionat cu niciun vecin,in plus din 7 zile stau acasa doar 3-4 nopti find mereu plecata in delegatie. am dat 3 declaratii pana acum administratorului ca nu locuieste mai mult de o pers in apartament si degeaba. i am rugat cand mai au nelamuriri sa ma intrebe si pe mine dar vad ca nu exista comunicare. ce pot face in aceasta situatie?pot face plangere la politie pt a afla cine este persoana care m a reclamat si cum poate sa dovedeasca asta?eu pot dovedi prin factura la gaze,la electricitate sau prin consumul de apa care sunt foarte mici. astept un rasp. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:56, 14 Septembrie 2010
Daca va stiti nevinovata, spuneti-i administratorului ca nu-i veti plati intretinerea decat pentru 1 persoana (este obligat sa va incaseze orice suma doriti sa platiti), iar pentru restanta sa va dea in judecata unde va trebui sa probeze ca are declaratii scrise ca in apartament locuiesc 2 persoane in loc de 1.
Si fiti consecventa, altfel va continua cu bataia de joc!
Cel mai indicat este sa gasiti o solutie amiabila, iar in caz contrar sesizati in scris administratia solicitand clarificarea situatiei, daca aceast demers va avea tot acelasi rezultat actionati in judecata administratia contestand nivelul intretinerii.
Neplata intretinerii nu este o solutie, daca la un eventual proces vor veni ca martori vecinii este posibil sa pierdeti.
Numarul de persoane la intretinere se face pe baza de declaratie scrisa a proprietarului sau chiriasului sau pe una asumata de vecini, nu pe vorbe, asa ca marturia vecinilor la judecatorie nu are sanse, aceasta marturie ar fi trebuit materializata printr-o declaratie scrisa a acestora catre presedintele asociatiei.

Administratorul nu are voie sa masluiasca listele de intretinere pe baza barfei din bloc. Iar daca a gresit si i se atrage atentia de catre proprietar, el trebuie sa indrepte lucrurile, nu sa persiste in greseala.
In termen de 10 zile de la afisarea listei lunare de plata, aveti dreptul sa faceti contestatie. Contestati suma de plata si numarul de persoane trecute pe lista, numar care duce la o suma mai mare pe lista. In termen de 7 zile, conform legii, trebuie sa vi se dea un raspuns. Solicitati raspunsul scris. Acestea, contestatia si raspunsul, va pot ajuta, apoi, in instanta, daca se ajunge acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Lista intretinere chinook chinook Buna seara! Revin pe forum cu o intrebare: unde pot reclama faptul ca administratorul sau presedintele nu afiseaza lista cu cotele la intretinere? Sigur nu a ... (vezi toată discuția)