avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal de raspuns la o sesizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal de raspuns la o sesizare

Buna ziua.
As dori sa stiu si eu in ce termen trebuie sa dea raspuns angajatorul (o societate comerciala) sesizarii unui angajat?
Sesizarea presupune rezolvarea unor probleme de natura profesionala si contractuala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 9 Octombrie 2015
ynocentta a scris:

Cu tot respectul ,jurisprudenta in domeniu nu face exceptii sau derogari,daca o unitate privata ,nu se incadreaza in termenul impus de dispozitia mentionata
De altfel,termenul legal de raspuns impus de catre autoritati ,atat celor cate mai sunt de stat ,cat si celor private ,este acelasi de 30 zile (vezi ITM,DGFP,etc)
Acest subiect,a fost amplu dezbatut pe forum si in final s-a ajuns la concluzia mentionata .

Nu cred ca s-a ajuns la aceasta concluzie ... Este de principiu ca acolo unde legea nu distinge, nici cel ce face interpretarea legii nu poate distinge si pe cale de consecinta, nu este posibila o asemenea interpretare a sferei de aplicare a OG nr.27/2002.
Este normal sa nu primesc de peste 2 luni un raspuns la o sesizare/plangere facuta la Colegiul medicilor?
Nu este normal, asa ceva. Insa nu cred ca Colegiul Medicilor intra sub incidenta prevederilor OG 27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane floreadantes floreadantes lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)
Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)