avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta divort

Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine.
Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost programat la judecatorie pe data de 22 septembrie ptr sentinta de divort. Actele sau fost depuse, nimeni nu va face contestatie, e doar o problema de a redacta un act.
Intrebarea mea e daca pe 22 septembrie sunt programat o sa obtin acea hartie in aceeasi zi ? Am nevoie de sentinta de divort in alta problema (cat mai repede) dar stitind pe la noi cu merg lucrurile mi-e sa nu intarzie din cine stie ce motive.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:08, 13 Septembrie 2010
buna ziua.
ce fel de act doriti sa incheiati?
Nu, nu vi se da pe loc hotararea de divort. Cel mai probabil va fi redactata cam in 2 luni, depinde de volumul de lucru al judecatorului.
Vreau sa iau un credit si mi se cere sentinta de divort, problema e ca in nici un caz nu pot astepta doua luni. Au trecut deja vreo 3 luni de cand am depus actele si tot.
Pe de alta parte as putea sa trec si sotia pe contract dar atunci ar avea si ea drept de proprietate si evident ca nu e solutie in conditiile in care divortam.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
mgv, utilizator
Puteti solicita dupa pronuntarea divortului un certificat de grefa urmand ca ulterior, dupa redactarea hotararii si investirea ei cu formula executorie sa o depuneti la banca.
Cu o taxa judiciara de 1 leu si un timbru judiciar de 0,15 lei, impreuna cu o cerere, mergeti la registratura tribunalului si solicitati sa vi se elibereze un cetificat de grefa care sa cuprinda minuta pronuntata de judecator in dosarul dvs. .Se poate elibera in aceeasi zi sau maxim a doua zi.
Daca desfaceti casatoria prin acordul partilor ( conditiile desfacerii casatoriei prin acord sunt sa fi trecut un an de la data incheierii casatoriei si sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie) hotararea instantei este definitiva si irevocabila la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul si atacabila cu apel in 30 de zile in ceea ce priveste numele.
Hotararea de divort se redacteaza in principiu in 30 de zile de la data pronuntarii, iar termenul de apel curge de la data comunicarii sentintei.
In ceea ce priveste calea de atac se poate formula ulterior o cerere prin care ambele parti arata ca inteleg sa nu declare apel, ataseaza copii de pe cartile de identitate si astfel se poate legaliza hotararea imediat.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort prin acord ad2010 ad2010 sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)