avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort

Buna seara,

Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut revenirea la numele dinaintea casatoriei), deci am nevoie de H.J. si nu as vrea sa astept, mai ales ca am cateva zile libere acum.
Am divortat la Judecatoria sectorului 3 Bucuresti si va rog sa ma ajutati cu informatii necesare despre actele (cererile si taxele, eventual de urgenta) care imi sunt necesare eliberarii HJ definitive si irevocabile de divort , legalizate de J3.

Multumesc frumos,

I.Popa
Va trebuii sa mergeti la arhiva judecatoriei sect. 3 , si sa solicitati eliberarea unei sentinte din dosarul in care s a pronuntat aceasta sentinta de divort.
mergeti pregatita cu o cerere care sa cuprinda datele dosarului data la care sa pronuntat sentinta , in cerere mentionati eliberarea unei sentinte . timbru judiciar de 5 lei pentru definitivare.
Hotararile pronuntate prin acordul partilor sunt definitive si irevocabile de la data pronuntarii insa numai in ceea ce priveste divortul , in privinta numelui acestea fiind atacabile cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Prin urmare, hotararea va fi comunicata partilor iar dupa comunicare veti avea de asteptat 30 de zile pentru expirarea termenului de apel si abia dupa aceea veti putea legaliza sentinta.
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.

Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)