avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarii publici pot lucra cu jumatate de norma?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarii publici pot lucra cu jumatate de norma?

Functionarii publici au posibilitatea sa efectueze timp redus de lucru (jumatate de norma) avand in vedere ca acestia au un raport de serviciu cu institutia publica angajatoare si ca in Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici nu se mentioneaza nimic cu privire la aceasta posibilitate? S-ar putea aplica prevederile Codului muncii cu privire la modificarea timpului de lucru?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:13, 20 Septembrie 2010
Nu, functionarii publici nu pot lucra 4 ore pe zi. Durata normala a timpului de lucru este de 8 ore pe zi. Nu sunt aplicabile prevederile art. 117 din Legea nr. 188/1999 precum si cele ale Codului muncii intrucat ar contraveni legislatiei specifice functiei publice, respectiv ar contraveni art. 33, alin. (1) din Legea nr. 188/1999.

ART. 117
Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.


ART. 33
(1) Durata normala a timpului de lucru pentru functionarii publici este, de regula, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.

E posibil daca in CCM negociat de catre sindicat cu conducerea institutiei, exista o astfel de clauza
E posibil deasemenea in cazul in care functionarul se afla in preaviz.
La institutia noastra s-au aplicat ambele!
Blancy a scris:

E posibil daca in CCM negociat de catre sindicat cu conducerea institutiei, exista o astfel de clauza
E posibil deasemenea in cazul in care functionarul se afla in preaviz.
La institutia noastra s-au aplicat ambele!


interesanta institutia ceea....
nu discutam de preaviz, aia e cu totul altceva. ar trebui insa, ca cei de la resurse umane, din aceasta minunata institutie, in care va desfasurati activitatea, sa stie faptul ca, potrivit art. 2 alin. (1) si (2) din legea nr. 188/1999 " Funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia publică centrală, administraţia publică locală şi autorităţile administrative autonome.
Funcţionarul public este persoana numită, în condiţiile legii, într-o funcţie publică."
de jumate de functie publica...inca n-am mai auzit. dar, in romania, se poate. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public incadrat in gradul iii de invaliditate poate sa isi continue activitatea lucrand 4 ore pe zi? maxtheone maxtheone Buna ziua.O intrebare pentru o colega de serviciu.Dupa diagnosticare cu cancer de colon a trebuit pe parcursul tratamentului sa intre in concediu medical.Din ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici trebuie sa aiba contract individual de munca? avvm avvm Unii spun ca nu,doar dispozitia de incadrare e suficienta.Astept o lamurire privitor la intrebare.=D> (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la functionari publici gabor gabor Functionarul public poate refuza sa faca ore suplimentare? Conform articolului 33 din legea 188/1999 ar trebui sa efectueze ore suplimentare la dispozitia ... (vezi toată discuția)