avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ore suplimentare la functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ore suplimentare la functionari publici

Functionarul public poate refuza sa faca ore suplimentare? Conform articolului 33 din legea 188/1999 ar trebui sa efectueze ore suplimentare la dispozitia angajatului. In codul muncii este precizat faptul ca orele suplimentare se fac numai cu acordul angajatului. Acest lucru se refera si la functionari publici?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 28 Iulie 2015
Art. 117 din Legea 188/1999
Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.

In acest sens, prevederile Codului Muncii referitoare la munca suplimentara sunt aplicabile si functionarilor publici. Astfel , munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare blackflute59 blackflute59 sunt pompier civil la unatc si de 2 luni ni s-a sistat plata orelor suplimentare,dar nu ni s-a aratat baza legala a sistarii.exista o lege care anuleaza plata ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare mihaella1985 mihaella1985 vreau sa stiu daca pot fi data afara in cazul in care nu pot efectua ore suplimentare in ziua respectiva.va multumesc (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Anacrsitina Anacrsitina pentru 4 ore lucrate sambata,la ITM mi-a spus controlul, ca trebuie sa-i dau salariatului si o zi libera si spor.Corect este sa ii dau ori o zi libera platita ... (vezi toată discuția)