avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Se poate ca un angajat sa fie obligat sa faca ore suplimentare? daca refuza acest lucru este posibil sa fie concediat?
Cel mai recent răspuns: balaceanumihaela , utilizator 15:54, 16 August 2011
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu excepţia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturarii consecinţelor unui accident.
Art. 117. - (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 109, este considerata munca suplimentara.
........(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Codul Muncii
"daca refuza acest lucru este posibil sa fie concediat?"
In Romania este posibil orice#-o
Multumesc.
dar in cazul in care ma trezesc cu demisia in fata sa o semnez cum trebuie sa procedez. Din cate s-au mai intamplat acum 1 an unii au avut salarii compensatorii, iar motivele folosite nu au fost rezonabile. Dar nu au semnat nicaieri ptr aceste salarii, dar de la respectivele pers am inteles ca le-au primit.
Dupa comportament mai mult ca sigur ptr ca am refuzat sa stau zilnic peste program urmaresc acest lucru.
Cum sa ma asigur ca macar plec cu bani, daca ma incapatenez sa raman ameninta ca scade salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare ionel chereja ionel chereja Cum se pot plati orele suplimentare , ma intereseaza ce acte trebuie facute in compartimentul contabil si juridic pentru a beneficia de orele suplimentare ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Anacrsitina Anacrsitina pentru 4 ore lucrate sambata,la ITM mi-a spus controlul, ca trebuie sa-i dau salariatului si o zi libera si spor.Corect este sa ii dau ori o zi libera platita ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare mihaella1985 mihaella1985 vreau sa stiu daca pot fi data afara in cazul in care nu pot efectua ore suplimentare in ziua respectiva.va multumesc (vezi toată discuția)