Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu excepţia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturarii consecinţelor unui accident.
Art. 117. - (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 109, este considerata munca suplimentara.
........(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Codul Muncii
Multumesc.
dar in cazul in care ma trezesc cu demisia in fata sa o semnez cum trebuie sa procedez. Din cate s-au mai intamplat acum 1 an unii au avut salarii compensatorii, iar motivele folosite nu au fost rezonabile. Dar nu au semnat nicaieri ptr aceste salarii, dar de la respectivele pers am inteles ca le-au primit.
Dupa comportament mai mult ca sigur ptr ca am refuzat sa stau zilnic peste program urmaresc acest lucru.
Cum sa ma asigur ca macar plec cu bani, daca ma incapatenez sa raman ameninta ca scade salariul.
Salarizare
ionel chereja
Cum se pot plati orele suplimentare , ma intereseaza ce acte trebuie facute in compartimentul contabil si juridic pentru a beneficia de orele suplimentare ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare
Anacrsitina
pentru 4 ore lucrate sambata,la ITM mi-a spus controlul, ca trebuie sa-i dau salariatului si o zi libera si spor.Corect este sa ii dau ori o zi libera platita ... (vezi toată discuția)