avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare Propietate nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare Propietate nationalizata

La aceasta data Care ar fi calea sa cer restituirea propietatii nationalizate a bunicii mele (casa si gradina) in prezent functioneaza gradinita. Mentionez ca pina in aceasta vara nu am reusit sa obtin de la Arhive documentele propietatii
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 23:13, 14 Septembrie 2010
depinde ce demersuri ati facut pana acum.. dar din felul in care ati formulat intrebarea, singurul raspuns care se impune este numai calea judeatoreasca..
avocat Petre Enache
Precizare - pina acum nu am facut nici un demers judecatoresc si as vrea sa stiu la ce Lege se mai poate cere de la Statul roman propietatea nationalizata. Multumesc
A fost legea 10/2001, dar cererile nu se mai depun de prin 2003! Tot ce mai puteti face este o actiune in revendicare imobiliara in baza codului civil, insa nu va puneti mari sperante...
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Kyandra, moderator
Va rog pute-ti detalia de ce nu ar trebui sa-mi fac mari sperante. In functie de "sperante" trebuie sa negociez cu un avocat si este important sa stabilesc comisionul procentual sau cum?
Ideea este ca instantele cam resping ca neintemeiate actiunile in revendicare imobiliara care nu au la baza o cerere de restituire a proprietatii formulata in termenul prevazut de legea speciala (pentru legea 10/2001 exista si o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in acest sens, 33/2007 daca nu ma insel...).
Asa ca daca tot va apucati de asa ceva, sfatul meu ar fi sa stabiliti cu avocatul un comision de succes si sa nu va asteptati la luna de pe cer.

Alte discuții în legătură

Restituire in natura -nu despagubiri badea_cirtan badea_cirtan Am doua intrebari: 1.In anul 1999 bunicul meu a obtinut despagubiri pentru casa nationalizata si numai 2000 mp teren. Pe restul gradinii sint blocurile ... (vezi toată discuția)
Cum se mai poate revendica o proprietate prin succesiune dupa 20 de ani ? belltinker belltinker Buna !as dorii si eu s ma documentez in legatura cu revendicarea unei proprietati din Bucuresti din Cartierul \"Colentina\" a fost al matusei mele care a ... (vezi toată discuția)
Revendicare. petru71 petru71 de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot ... (vezi toată discuția)