avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire in natura -NU despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire in natura -NU despagubiri

Am doua intrebari:
1.In anul 1999 bunicul meu a obtinut despagubiri pentru casa nationalizata si numai 2000 mp teren. Pe restul gradinii sint blocurile construite de Gheorghiu Dej si Ceausescu.In 1999 nu se restituia in natura datorita Ordinului dat pe presedintele Iliescu. Am atacat pe partea funciara si mi s-a reconstuit suprafata nationalizata de 10 mii mp. Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel mi-au dat Deciziii de acordare de despagubiri. Primaria mai are terenuri in acea zona dar refuza categoric acordarea in compensare. Au baietii afacerile lor de leasing… La despagubiri pierd de aproape 6 ori din valoare pretul imobiliarelor este la jumate si actiunile la FP se find la un sfert din valoare. Ce cai de atact mai am? Pot cere casa care se afla in administrarea Guvernului si sa dau despagubirile primate in 1999 inapoi cu dobinda aferenta?
2. Pentru a doua casa a bunicilor nationalizata avocatul meu a atact la funciar. A obtinut de asemenea Decizie de despagubiri cu toate ca casa si 80% din teren se afla in administrarea primariei functionind o gradinita. Ce cai de atac mai am? Ar trebui deschis process nou pentru Legea propietatii in locul procesului pe funciar?
Cel mai recent răspuns: badea_cirtan , utilizator 13:29, 18 Octombrie 2009
nu o mai puteti cere in natura, practic de la intrarea in vigoare a legii1/2009, revendicarea pe dreptul comun si restituirea in natura au devenit imposibile. avand in vedere ca unii judecatori, nu respecta legea mai sus amintita, dvs puteti totusi sa incercati revendicarea daca ati fost in termenul cerut de legea 10/2001 si daca inapoiati banii care v-au fost dati cu titlu de despagubire, la valoarea actualizata.

av.m.vasilescu
#-o Are cineva o idee cum pot obtine casa si terenul in natura sau in echivalent? Macar partial atit cit se mai afla in administratia statului. Procesele mele s-au desfasurat in temeiul Legii 247/2005. Din pacate in 2001 lucram in strainatate si nu am stiut de acea lege, cind am aflat era prea tirziu. Cum as putea fi in termenul Legii 10/2001 daca despagubiri s-au obtinut pe Legea 18/1991 si apoi Legea 247/2005. Am pierdut termenele la legea 10- am pierdut si razboiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)
...prin lege s-a prorogat dreptul de depunere a notificarilor... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar ...pana la data de 30.11 2005,iar noi am depus la data de 29.11.2005. Este vorba despre cerere de restituire conf. Legii 10.2001,modificata prin legea 247. ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor persoana decedata in 1947 cristimarin cristimarin Am solicitat la un notar certificatul de mostenitor dupa bunica mea decedata in 1947 prin care sa dovedesc calitatea de mosteniori ai sotului defunctei ... (vezi toată discuția)