avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate de cumparare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate de cumparare

Buna. Locuiesc intr-un bloc de garsoniere. La fiecare 2 garsoniere exista un balcon. Eu as vrea sa cumpar si partea vecinului meu, care este de acord. Puteti sa-mi spuneti care ar fi modalitatea si daca se poate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:23, 14 Septembrie 2010
Simplu. Printr-un contract, la notar, intre dv. si vecin.
prin contract de vanzare-cumparare la notariat.
Si nu am nevoie de nici o aprobare de la asociatia de proprietari?
Daca spatiul care va suscita interesul este reprezentat de balcon ,acesta constituie parte comuna din intreg condominium.
Balconul in cauza nu poate fi tranzactionat prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre dvs si vecin,pentru ca nici dvs .nici vecinul, nu detineti documente care sa sustina si sa probeze calitatea de proprietar asupra spatiului supus tranzactiei
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Balconul este proprietate individuala inscris in actul de proprietate, nu proprietate comuna.

Alte discuții în legătură

Balcon la garsoniera considerat spatiu comun malds4 malds4 Buna ziua, Presedintele asociatiei de propietari (asociatie de peste 200 de proprietari, pe mai multe scari) este o persoana de rea credinta si are ceva ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Buna ziua, Este vorba despre un apartament pe care parintii mei il detin in proprietate cu alte persoane. Per total exista 3 contracte diferite de ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)