avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobil fara clauza contractuala
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobil fara clauza contractuala

Buna seara, cu mare durere in suflet ma vad nevoit sa cer un sfat celor avizati. Ca multi alti romani am fost atras de magia creditului. In prezent am restante de 1000 de euro la o anume banca, timp de 4 luni am achitat sume modice deoarece nu mi-am permis mai mult. In momentul de fata firma de recuperare ma ameninta cu executor si executare silita a garsonierei, desi nu sunt trecute in contract la garantii bunuri imobiliare, ci numai mobiliare. Momentan nu mai gasesc de munca si nu mai pot achita nimic. Pot sa ma dea afara din casa pentru suma aceasta chiar daca nu am garantat cu imobilul? Daca da in momentul acela pot solicita sa incerc sa vand eu locuinta? Multumesc mult de tot pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:38, 13 Septembrie 2010
Doar pentru suma de 1000 de euro greu de crezut ca or sa va ia casa... probabil vor incerca sa valorifice prima data bunurile mobile.
Nu trebuie sa va speriati.Din cate am inteles s-a constituit garantie pe anumite bunuri mobile. Prin urmare, chiar in situatia executarii silite, vor fi in primul rand valorificate aceste bunuri.

Ideal ar fi sa discutati cu firma de recuperari creante si sa stabiliti o modalitate.
Explicati situatia in care sunteti :), daca nu vor intelege mai exista si contestatia la executare :)
Multumesc mult de primul raspuns. In momentul de fata i-mi este foarte greu sa gasesc un loc de munca cu tot cu pregatirea pe care o am:( si salariul sotiei e modic. Sa inteleg ca, daca datoria atinge un anumit nivel, pot sa ma astept la asa ceva chiar daca nu am clauze contractuale cu garantie imobiliara?
Georgel1976 a scris:

Buna seara, cu mare durere in suflet ma vad nevoit sa cer un sfat celor avizati. Ca multi alti romani am fost atras de magia creditului. In prezent am restante de 1000 de euro la o anume banca, timp de 4 luni am achitat sume modice deoarece nu mi-am permis mai mult. In momentul de fata firma de recuperare ma ameninta cu executor si executare silita a garsonierei, desi nu sunt trecute in contract la garantii bunuri imobiliare, ci numai mobiliare. Momentan nu mai gasesc de munca si nu mai pot achita nimic. Pot sa ma dea afara din casa pentru suma aceasta chiar daca nu am garantat cu imobilul? Daca da in momentul acela pot solicita sa incerc sa vand eu locuinta? Multumesc mult de tot pentru orice raspuns.

nu se poate incuviinta executarea unui imobil pentru asemenea suma.

oricum, urmariti-le hartiile si apelati la un avocat.

vedeti ca s-a mai discutat aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
Multumesc de link. Din cauza stresului probabil am sarit sau nu am mai ajuns pana acolo.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale + credit ipotecar cristina1970 cristina1970 Avem probleme financiare, nu e o noutate, dar situatia este realmente dificiala, si as avea nevoie de sfaturi pentru a putea iesi din ea. In anul 2006 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ContSters180292 ContSters180292 Buna ziua!As avea nevoie de o informatie urgenta va rog tare mult! In 2007 eu si sotul meu am facut 3 credite la banca,1 pe numele meu si 2 pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Intrebare - executare silita AWE07 AWE07 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: 2 credite la 2 banci diferite, a zicem Banca A si banca B. Unul din credite - la banca A - este de nevoi ... (vezi toată discuția)