Mergeti la banca si platiti creditul , platiti cat puteti , 100, 200 , cum puteti totul e sa platiti lunar sa vada ca aveti bunavointa.Poate intre timp sotul dv. o sa gaseasca de lucru si pana la urma o sa iesiti la liman.
....in anul 2008 sotul meu a contractat un credit de nevoi personale (negarantat cu bunuri mobile sau imobile) la care am ramas in urma cu ratele pe o jumatate de an , cumulandu-se 1.400 eur, drept pentru care am fost somati sa achitam intreaga suma in termen de 10 zile, altfel se va trece la executarea silita deoarece contractul este titlu executor. Sotul meu este pe somaj, iar eu pe concediu de ingrijire copil. Ce putem face ca sa nu ne trezim in cazul in care nu vom gasi intelegere la banca( de a reesalona ratele) ca ne executa silit imobilul in care locium si care este ipotecat in favoarea unei alte banci? Poate sotul meu sa doneze partea lui din imobil copilului nostru, cu conditia sa ramana coplatitor?
Problema rambursarii la termen exista pentru creditul negarantat, adica cel de nevoi personale. Daca cele doua credite pe care le aveti in derulare, sunt contractate de la banci diferite, cu siguranta, ca, banca la care aveti creditul negarantat nu poate sa va execute ipoteca instituita pentru celalalt finantator, caci are rangul I in favoarea bancii ce v-a dat creditul garantat. Cel mult, daca titularul de credit, este in imposibilitate de plata, momentan, banca se poate indrepta in recuperare catre dvs ca si codebitor. Poate incepe executarea silita din moment ce v-a transmis ca, intregul credit devine scadent la plata. Acest lucru inseamna ca, banca poate vinde creanta unei societati de recuperare debite, care va va contacta pentru a stabili modalitatea de recuperare a banilor. Cat priveste reesalonarea creditului restant, nu cred ca, daca aveti restante de mai bine de jumatate de an, veti primi vreo aprobare favorabila, in acest sens. :O
~ final discuție ~