avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale + credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale + credit ipotecar

Avem probleme financiare, nu e o noutate, dar situatia este realmente dificiala, si as avea nevoie de sfaturi pentru a putea iesi din ea. In anul 2006 am contactat un credit ipotecar garantat cu imobilul in care locuim, Eu sunt platitoare principala iar sotul meu coplatitor. La acest credit suntem la zi cu ratele dar in anul 2008 sotul meu a contractat un credit de nevoi personale (negarantat cu bunuri mobile sau imobile) la care am ramas in urma cu ratele pe o jumatate de an , cumulandu-se 1.400 eur, drept pentru care am fost somati sa achitam intreaga suma in termen de 10 zile, altfel se va trece la executarea silita deoarece contractul este titlu executor. Sotul meu este pe somaj, iar eu pe concediu de ingrijire copil. Ce putem face ca sa nu ne trezim in cazul in care nu vom gasi intelegere la banca( de a reesalona ratele) ca ne executa silit imobilul in care locium si care este ipotecat in favoarea unei alte banci? Poate sotul meu sa doneze partea lui din imobil copilului nostru, cu conditia sa ramana coplatitor? Ar fi o solutie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 21:54, 5 Decembrie 2010
Atata timp cat imobilul este ipotecat , sotul dv. nu poate sa-si doneze partea fara acordul creditorului ipotecar.
Precup Maria a scris:

Mergeti la banca si platiti creditul , platiti cat puteti , 100, 200 , cum puteti totul e sa platiti lunar sa vada ca aveti bunavointa.Poate intre timp sotul dv. o sa gaseasca de lucru si pana la urma o sa iesiti la liman.

Va rog frumos sa evitati scrierea mesajelor consecutive, accesand optiunea editare.Multumesc.

@cristina 1970: Sotul dvs. nu-si poate dona cota-parte din bunul comun (proprietate comuna in...devalmasie) pentru simplul motiv ca, nu este determinata cota sa parte din proprietatea comuna.Doar in urma unui partaj, aceasta cota va deveni determinata si va putea fi donata.

Cu privire la donatia unui bun imobil ipotecat, gasiti discutii interesante aici (nu ne-ati spus daca acel copil este minor/major):
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
cristina1970 a scris:

....in anul 2008 sotul meu a contractat un credit de nevoi personale (negarantat cu bunuri mobile sau imobile) la care am ramas in urma cu ratele pe o jumatate de an , cumulandu-se 1.400 eur, drept pentru care am fost somati sa achitam intreaga suma in termen de 10 zile, altfel se va trece la executarea silita deoarece contractul este titlu executor. Sotul meu este pe somaj, iar eu pe concediu de ingrijire copil. Ce putem face ca sa nu ne trezim in cazul in care nu vom gasi intelegere la banca( de a reesalona ratele) ca ne executa silit imobilul in care locium si care este ipotecat in favoarea unei alte banci? Poate sotul meu sa doneze partea lui din imobil copilului nostru, cu conditia sa ramana coplatitor?

Problema rambursarii la termen exista pentru creditul negarantat, adica cel de nevoi personale. Daca cele doua credite pe care le aveti in derulare, sunt contractate de la banci diferite, cu siguranta, ca, banca la care aveti creditul negarantat nu poate sa va execute ipoteca instituita pentru celalalt finantator, caci are rangul I in favoarea bancii ce v-a dat creditul garantat. Cel mult, daca titularul de credit, este in imposibilitate de plata, momentan, banca se poate indrepta in recuperare catre dvs ca si codebitor. Poate incepe executarea silita din moment ce v-a transmis ca, intregul credit devine scadent la plata. Acest lucru inseamna ca, banca poate vinde creanta unei societati de recuperare debite, care va va contacta pentru a stabili modalitatea de recuperare a banilor. Cat priveste reesalonarea creditului restant, nu cred ca, daca aveti restante de mai bine de jumatate de an, veti primi vreo aprobare favorabila, in acest sens. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Prescriere ContSters189032 ContSters189032 buna ziua ! detin un credit bancar ipotecar la BCR din anul 2007 impreuna cu fosta sotie. In luna iulie 2007 am contractat un credit ipotecar cu fosta sotie in ... (vezi toată discuția)