catalingheorghe2511 a scris:
buna ziua ! detin un credit bancar ipotecar la........... din anul 2007 impreuna cu fosta sotie. In luna iulie 2007 am contractat un credit ipotecar cu fosta sotie in valoare de 44.0000 euro . In luna martie 2009am divortat de fosta sotie ,ea fiind coplatitor la imprumutul respectiv. Rata la acest credit nu am mai platito din luna Februarie 2009 pana in prezent. Am fost preluat de o societate de recuperare din Buzau ....................... care m-au obligat sa semnez un act aditional prin care ma obligam sa achit 500euro lunar timp de 11 luni si in a 12-a luna sa platesc diferenta ramas ptr a stinge soldul ,,creditul,,. Nu am semnat aceast act aditional ,deci nu am raspuns pozitiv cerintei lor siprin urmare nu ammai fost contactat din vara lui 2010 de respectiva societate. Am considerat ca trebuie sa predau garantia bancii,care este ipoteca de rang I asupra imobilului cumparat cu imprumutul respectiv. Acestia au invocat criza financiara in care ne zbatem in prezent ,spunand ca pretul apartamentului a scazut si nu se mai poate vinde la pretul convenabil pentru a acoperi soldul. Banca mi-a evaluat apartamentul la data contractarii la suma de 62.000 euro,si cred ca exista si o asigurare facuta de banca pentru creditul respectiv. va rog dati-mi o idee ,cum crede-ti ca se va finaliza acest caz. va multumesc si daca este nevoie pot oferi si alte detalii ptr intelegerea lui ,in vederea obtinerii unui raspuns .
Va rog frumos sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie deoarece, in acest forum, discutam ideea si nu persoana fizica/juridica.
Pe fondul problemei dvs., este dificil sa facem "estimari"...pentru ca, din anul 2007 si pana in prezent, posibil sa nu fi fost inceputa nici o executare silita in sensul legii si prin urmare, exista posibilitatea ca pentru o parte/tot debitul sa fie prescris dreptul creditorului de a solicita executarea silita.
Exista o ipoteca-garantie si exista posibilitatea sa inceapa o executare silita iar daca creditorul nu-si va recupera intreaga creanta din vanzarea la licitatie a imobilului, posibil sa puna si poprire pe salariile debitorului/coplatitorului, insa...detaliile conteaza foarte mult astfel ca, sfatul concret (studierea in amanunt a actelor/inscrisurilor) va poate indruma spre o solutie cat mai favorabila dvs., sper!
S-a vehiculat ca mod de aparare intr-un astfel de litigiu/proces, invocarea retractului litigios insa...puteti teoretic, invoca acest lucru, doar daca veti reusi sa dovediti faptul ca, contractul de credit este un contract de natura civila si nu comerciala...ceea ce nu cred ca este atat de simplu insa...daca se va constata, teoretic, de catre instanta, ca aveti calitatea de consumator-persoana fizica, si ca acel contract de credit este unul civil si nu comercial, probabil ca, vi s-ar putea aplica retractul litigios.Mai exista si varianta solicitarii nulitatii contractului de cesiune, etc.
Ce inseamna si ce anume implicatii exista cu privire la retractul litigios, gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...