avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pensie proprietar imobil ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pensie proprietar imobil ipotecat

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : se contracteaza un credit care este garantat cu apartamentul proprietatea socrilor. Creditul se achita in proportie de o treime, insa la un moment dat platite sunt stopate, se ajunge la executare silita, se vinde apartamentul la un pret apropriat de valoarea creditului contractat initial si dupa cateva luni, proprietarii imobilului ipotecat se trezesc cu notificare de la executor ca au de plata intreg debitul (!!!) plus dobanzi si alte costuri, in conditiile in care, in contractul de credit nu au avut nicio calitate - coplatitor, girant - ci doar au pus la dispozitie imobilul proprietatea lor. Este legala "manevra" executorului? Si care este temeiul legal pentru emiterea unor astfel de notificari.
P.S. executorul a invocat ca si titlu executoriu contractul de credit.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:56, 6 Februarie 2014
Va trebui sa depuna contestatie la executare. Poate ar trebui sa mearga la un avocat cu actele si eventual sa le formuleze si contestatie, daca sunt doar garanti ipotecari nu raspund decat in limita garantiei.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor sau nu ? Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca . Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)