avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul al consumului comun in condominii fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul al consumului comun in condominii fara repartitoare

in cazul in care intr-un condominiu nu sunt montate repartitoare de costuri cum se face calculul pentru partile comune. Care este procentul?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:59, 15 Septembrie 2010
Scrieti mai explicit care este situatia la dv. pe scara ca sa va putem raspunde.
in bloc sunt 6 apartamente cu centrala de apartament din totalul de 15 apartamente .
Restul de 9 apartamente beneficiaza de incalzire de la reteaua de termoficare locala (Dalkia). Cum se calculeaza valoarea consumului de caldura pentru partile comune, respectiv casa scarii, uscatorie, etc)?
Din valoarea facturii:
- se scot 25% din valoare si se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza (suprafata) tuturor apartamentelor, indiferent ca sunt conectati sau nu la sistemul centralizat. Cei 25% inseamna 10% pentru spatii comune (holuri, casa scarii, uscatorii) si 15% pentru tevile verticale care trec prin apartament, indiferent daca sunt izolate sau nu;

- restul de 75% se impart in functie de cota-parte indiviza (suprafata) numai apartamentelor conectate la sistemul centralizat.
multumesc pentru raspuns!
acest procent de 25% este stabilit in legislatia existenta sau stabilit de asociatie?
Exista o formula de calcul, dar eu vi l-am dat orientandu-ma din tabelul centralizator de la doua blocuri diferite ca si constructie si ca alcatuire a apartamentelor care au repartitoare.
Calculul pentru repartitoare este efectuat de firme acreditate si se face pe baza unor programe, de asemenea acreditate de ANRSC (Autoritatea Nationala pentru Reglementare Serviciilor Comunale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Procent de plata la energia termica _simo_ _simo_ La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)