avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 50/2010

Am un credit ipotecar si banca mi-a trimis instintare sa ma prezint pana pe data de 17.09.2010 pentru a semna A.Aprin care mise v-a schimba dobanda din fixa in variabila si comisionul de risc de0.1%lunar la soldul creditului in comision de administrare.
Este corect ? Ce trebuie sa fac:hm:
Cel mai recent răspuns: suzy21 , utilizator 15:17, 16 Septembrie 2010
Normal ar fi sa gasiti raspunsul in contractul de credit.
Daca nu zice nimic acolo, puteti face cum doriti. Nu va poate obliga nimeni sa semnati acest act aditional.
Poate, bunul simt, in cazul in care directorul bancii va e amic si va roaga frumos, ca-l cearta sefii...
Intr-un alt topic deschis, un coleg spune:

Data post: Marti, 14 Septembrie 2010, 20:34
Nu banca a stabilit modificarea dobanzii, ci Guvernul Romaniei a obligat bancile sa adopte un indice de referinta verificabil si transparent. Euribor-ul se va actualiza semestrial, caci asa spune legea. E foarte posibil ca indicele din 2004 sa fie mai mare ca acela de acum, caci in ultimii 2 ani EURIBOR a scazut mult. Puteti verifica pe BNR si face comparatii.
nu este corect! comisionul de risc trebuie sa dispara de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional oug 50/2010 florearoxana florearoxana am un credit ipotecar semnat in 2004 cu o dobanda curenta de 9.5%pe an si este variabila in functie de serviciul datoriei clientilor astfel : -9.5 % daca ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)