avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social la SRL

Un asociat al unui SRL a creditat firma cu o suma de bani.Firma nu are de unde sa i-o returneze.Se poate mari capitalul social cu acea suma?Ce acte trebuie si cum se opereaza modificarea in contabilitate?
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:47, 14 Septembrie 2010
DA, se poate.
Ai nevoie de :
- AGA;
- contor de cuvinte
- act constitutiv actualizat
- contractul de imprumut dintre asociat si societate- in fotocopie;
- nota contabila;
- ultima balanta din care sa reiasa suma cu care asociatul a creditat societatea - asta presupune ca inprumutul a fost inregistrat in actele contabile la momentul respectiv;
- posibil si bilantul pe anul trecut
- fotocopie CI persoana imputernicita.

Si cam atat, nu imi mai amintesc prea bine.

Intrebarea a 2-a, ma depaseste, nu stiu cum se fac inregistrarile in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social florentinaa florentinaa pentru o majorare de capital social pt un srl, este nevoie si de balanta contabila...intrebarea este: balanta carei luni trebuie depusa, la o hot aga datata ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social ggtanitz ggtanitz Societatea X SRL detine 100% din capitalul social al societatii Y SRL. Cand a fost infiintata firma Y SRL, ea a fost creditata de firma X SRL, pe baza unor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare majorare capital social prin conversia imprumutului herculeroco herculeroco Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. ... (vezi toată discuția)