avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general majorare capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

majorare capital social

Societatea X SRL detine 100% din capitalul social al societatii Y SRL. Cand a fost infiintata firma Y SRL, ea a fost creditata de firma X SRL, pe baza unor contracte de creditare, cu o anumita suma,care a fost inregistrata in contul 455.X (analitic). Intrebarea este daca se poate ca printr-o hotarare AGA, firma X sa renunte la restituirea banilor din partea firmei Y, dar sa fie trecuti ca majorare de capital la firma Y. Daca se poate si o nota contabila. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 17:47, 7 August 2011
Trebuie facuta o hotarare AGA in acest sens pentru a se modifica scopul intrarii banilor in societate.
Este necesara o nota contabila in care sa fie mentionate conturile 455-456 soi apoi 111 si 112..(sper sa nu fi incurcat numarului conturilor...-cele de majorare capital)
La registrul comertului aveti nevoie de balantele de verificare, inainte de majorare ..si dupa majoararea "contabila", vizate de un expert contabil, dar si de notele contabile de evidentiare a mscarilor capitalului, tot vizate de un expert contabil.
La dosar depuneti :
- cerere tip de inregistrare
- doua hotarari AGA (daca nu stiti sa le redactati solicitati-mi un draft),
- anexa cu contorul de cuvinte pentru Monitorul Oficial
- notale contabile, vizate
- balantele de verificare vizate
- dovada varasirii capitalului social ( depunerii banilor in contul societatii
- actul constitutiv actualizat
- imputernicire pentru persoana care depune dosarul
Pentru alte lamuriri contactati-ma


Notele contabile sunt:
455 = 456
456 = 1012
Nu mai depuneti dovada varsarii capitalului social pt ca nu aveti asa ceva, de fapt notele contabile vor fi si dovezile in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea capitalului social ADELA STROE ADELA STROE Ascociatul/administratorul societatii a creditat societatea cu anumite sume de bani, acum doreste cu aceste sume de bani sa mareasca capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin conversia imprumutului scorus69 scorus69 Buna sera va rog sa mi spuneti daca se poate face majorare capital social cu suma imprumutata de asociat catre firma si existenta in contul 4551.Daca da ce ... (vezi toată discuția)