avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... INFIINTARE FIRMA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

INFIINTARE FIRMA

Buna ziua!

Doresc sa infintez o firma in Romania care sa aiba ca obiect de activitate importul de produse alimentare (bomboane de exemplu) si vinderea acestora mai departe.
As dori sa stiu care sunt reglementarile cu privire la importul de produse alimentare din Italia, care este procedura care trebuie urmata, ce documente imi trebuie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:22, 28 Noiembrie 2007
Trebuie sa infiintezi in primul rand o societate comerciala si ulterior sa inchei un contract de distributie cu firma din Italia.
Stiu ca trebuie sa aleg intre impozit pe venit sau pe profit atunci cand infiintez firma. Care solutia optima pentru a plati cat mai putine taxe? E vorba de un srl.

Multumesc.
Infiintezi SRL, platitoare TVA, impozit pe profit.
Trebuie sa ai ca obiect de activitate comert cu ridicata pentru tipul de produse care te intereseaza.
Furnizorului trebuie sa-i trimiti o copie dupa certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. (asta pentru ca acesta iti va factura produsele fara TVA, e procedura cu taxare inversa).

P.S. Cu Italia am experienta de 15 ani, daca vei avea nevoie sa te consulti cu cineva te astept pe privat.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intre italia romania remy120 remy120 as vrea sami deschid o firma de import-export in italia mai mult import decat export si sa importez vari materi prime precum faina si materiale de constructi ... (vezi toată discuția)
Tva operator intracomunitar istoichina istoichina Doresc sa înființez o societate care va avea ca activitate principala importul si distributia de jucarii din Germania. Firma va fi platitoare de TVA si ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)