avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua ! as avea si eu o intrebare ,va rog din suflet daca puteti sa-mi raspundeti ,as vrea sa divortez de fostul meu sot dar nu stiu cum se procedeaza daca am si un copil ,suntem despartiti in fapt de vro doi ani copilul locuieste cu mine si as vrea sa renunt la numele lui ,am inteles ca procesul de divort se poate face dar fara custodia copilului ,e cumva un alt proces separat? asta as vrea sa stiu ,in prima faza as vrea sa nu-i mai port numele ,va rog din suflet daca puteti sa-mi raspundeti v-as fi recunoscatoare .Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: bejandaniela , utilizator 11:40, 15 Septembrie 2010
Toate cererile la care faceti referire se pot judeca in cadrul aceluiasi proces adica:
- divort,
- revenirea dvs la numele purtat anterior casatoriei,
- incredintarea copilului minor,
- stabilirea pensiei de intretinere,
si eventual
-partaj.
In cadrul procesului de divort se solicita urmatoarele :
-desfacerea casatoriei- aici variantele desfacerii sunt - culpa exclusiva, culpa comuna,
-incredintarea minorului spre crestere si educarea mamei,
-stabilrea unei pensii si obligarea tatalui la plata acesteia de la data introducerii actiunii si pana la majorat ( in functie de venituri sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz)
-reluarea numelui avut anterior casatoriei de catre dvs.
buna ziua.
toate problemele la care faceti referire pe forum pot fi solutionate in cadrul aceluiasi proces.
Problemele si situatiile aduse in discutie de dvs pot fi solutionate in cadrul aceluiasi proces cu conditia ca dvs sa investiti instanta cu toate aceste cereri.
puteti cere doar desfacerea casatoriei si revenirea la numele anterior incheierii casatoriei. tutela asupra copilului va ramane comuna daca nu doriti sa solicitati incredintarea integrala a acesteia.

Alte discuții în legătură

Actiune divort cu minor 1 an tavy78 tavy78 Buna ziua, sunt Cristina ,30 ani , am un copil minor de 1 an,vreau sa divortez de sotul meu care in nenumarate randuri m-a agresat ,verbal ,fizic cat si ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort ContSters67939 ContSters67939 In actiunea de divort se poate solicita si schimbarea numelui? ( daca se doreste reluarea numelui dinaintea casatoriei) (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)