avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in faliment cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in faliment cu datorii

In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara dizolvarea firmei, iar in raportul final se specifica faptul ca administratorul firmei nu are vreo vina pentru ajungerea firmei in insolventa, se poate cere atragerea raspunderii administratorului?
Cel mai recent răspuns: sori67 , utilizator 16:43, 16 Septembrie 2010
nu
Daca, in baza prevederilor Legii 85/2006 lichidatorul nu a identificat cauze care sa creeze o prezumtie de culpa a administratorului in temeiul careia sa se poata formula o cerere de antrenare a raspunderii acestuia, si , mai mult decat atat, in raportul final se insista asupa acestui aspect, este evident ca, in cadrul procedurii de insolventa nu se va formula o astfel de actiune.
Dar in cadrul altei proceduri? Civil sau penal?
Buna seara .
Dupa finalizarea actiunii de insolventa,se poate continua cu actiunea de raspundere personala in baza art.138 , aceasta fiind una bazata pe raspundere civila delictuala .
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Daca judecatorul sindic propune neatragerea raspunderii, in cadrul aceluiasi dosar se continua cu raspunderea civila delictuala, sau e vorba de alt dosar, alt proces?Cine cere aceasta raspundere?

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)