avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Neactivitate in procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Neactivitate in procedura de insolventa

Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara.
Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut nimic din bunuri de pe firma si nu a recuperat nimic de la creditori pot sa fiu in acest moment atras la raspunderi?
Ce se poate intampla? Lichidatorul poate sa radieze firma fara probleme pentru nimen?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:08, 9 Februarie 2013
Raspunderea este definita prin art.138

Art.139 spune ca:
"Acțiunea prevăzută la art. 138 se prescrie în termen de 3 ani. Prescripția începe să curgă de la data la care a fost cunoscută sau trebuia cunoscută persoana care a cauzat apariția stării de insolvență, dar nu mai târziu de 2 ani de la data pronunțării deschiderii procedurii."

Acum calculati si dvoastra de la momentul deschiderii procedurii pana azi.
Daca pe societatea dvs figureaza bunuri, acestea vor fi valorificate pentru a se achita catre creditorii inscrisi la masa credala creantele. In cazul in care se apreciaza ca actiunile dvs au condus la starea de insolventa, administratorul judiciar/orice creditor poate formula cerere dse atragere a raspunderii patrimoniale.
Buna seara .
Da ,se poate radia si in acest caz,conform art.129 din Legea nr.85/2006,asta numai daca ,ar nu axista elemente de vinovatie ale fostilor administratori,on administrarea firmei, cum ar fi, fraude,etc., cazuri prevazute la art.138 din lege,caz in care sa va solicita imputarea pasivului,fostilor administratori,din averile lor personale.
Deci nu este asa de simplu.
Succes !
Cu stima,
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate recupera creanta de la o firma in insolventa vreodata? mihai 34 mihai 34 Buna ziua. Sunt un creditor la o firma aflata in insolventa.Prima infatisare a fost in ianuarie si de atunci se tot amana si probabil va continua asa o lunga ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala pentru consiliu de administratie Ciobanu Vasile Ciobanu Vasile In septembrie 2005 SC, solicita incetare activitate in conditiile L31/1990 ( societatea ramanand fara patrimoniu, acesta fiind vandut la licitatie de un ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.As dori sa stiu in cat timp se prescrie o hotarare ramasa definitiva(executarea) in materie de insolventa ,la angajarea administratorului potrivit ... (vezi toată discuția)