avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate recupera creanta de la o firma in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate recupera creanta de la o firma in insolventa VREODATA?

Buna ziua.
Sunt un creditor la o firma aflata in insolventa.Prima infatisare a fost in ianuarie si de atunci se tot amana si probabil va continua asa o lunga perioada.
Problema mea este ca datoria respectiva m-a dus in faliment,plus o datorie mare la finante la care se adauga penalitatile.INTREBAREA MEA ESTE DACA POT SA DAU IN JUDECATA ADMINISTRATORUL FIRMEI RESPECTIVE (ca pers.juridica sau fizica) CUMVA?,PENTRU A RECUPERA PREJUDICIUL!! ?
El desfasoara in continuare activitate prin alte doua firme ale lui in tara,+intermediaza forta de munca in strainatate!CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA?????!!
Va rog frumos sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 10:39, 28 Martie 2011
atat timp cat firma respectiva se afla in stare de insolventa ( probabil ca si societatea dvs s-a inscris la masa credala),pana nu se stabileste in clar situatia,nu aveti o alta posibilitate de recuperare a creantei.ar fi indicat ca sa solicitati tragerea la raspundere(conform art 139 din legea 85/2006) a respectivului administrator alturi de lichidator(prezentand in acest sens dovezile pe care le detineti sa demonstrati reaua credinta, etc, a adm)
mihai 34 a scris:


El desfasoara in continuare activitate prin alte doua firme ale lui in tara,+intermediaza forta de munca in strainatate!CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA?????!!


Dupa cum bine vedeti este posibil. Si este si foarte legal. Greseala multor intreprinzatori, in care ati cazut si dumneavoastra, este ca nu apeleaza la serviciile unui consilier juridic, care sa previna multe astfel de probleme. Dumneavoastra cred ca aveti o perceptie resita despre persoana fizica si societatile acestuia, punandu-le la un loc, considerand ca fiind un patrimoniu comun.
Buna dimineata .
Nu va suparati,dar pe lichidatorii care au preluat firma de la intrarea acesteia in insolventa,cu ce motive ii puteti considera vinovati pentru situatia firmei ,conform art.138 din Legea nr.85/2006,in afara unor fapte culpabile prevazute de articolele finale din lege ? Articolul 138 se refera la fostii administratori si alte persoane din conducerea firmei .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala pentru consiliu de administratie Ciobanu Vasile Ciobanu Vasile In septembrie 2005 SC, solicita incetare activitate in conditiile L31/1990 ( societatea ramanand fara patrimoniu, acesta fiind vandut la licitatie de un ... (vezi toată discuția)