avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... angajarea raspunderii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

angajarea raspunderii

Buna ziua.As dori sa stiu in cat timp se prescrie o hotarare ramasa definitiva(executarea) in materie de insolventa ,la angajarea administratorului potrivit art.138 din legea 85 din 2006.La articolul 139 am citit caci in 3 ani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 14:34, 29 Octombrie 2012
Da, asa este, conform art. 139 din legea 85 termenul de prescriptie in astfel de situatii este de 3 ani.
3 ani de la ramanerea sentintei definitive sau de la inceperea actiunii?
Asa cum prevede textul de lege prescriptia incepe sa curga de la data la care a fost cunoscuta sau trebuia cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolventa, dar nu mai tarziu de 2 ani de la data cand instanta s-a pronuntat asupra deschiderii procedurii insolventei.
Administratorul judiciar sau lichidatorul, in raportul sau, face cunoscute cauzele si persoanele care au cauzat starea de insolventa. Daca timp de 3 ani nu se face nimic pentru atragerea raspunderii, aceasta se prescrie.
marinescu112233 a scris:

3 ani de la ramanerea sentintei definitive sau de la inceperea actiunii?


de la ramanerea definitiva a sentintei de atragere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, atragerea raspunderii danutsim danutsim Buna ziua.In anul 2011 am avut probleme cu firma din cauza crizei.Am inceput procedura insolventei in speranta ca o pot redresa.Din anumite motive nu am putut ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate fredica_2001 fredica_2001 Buna ziua, Intrebarea mea ete legata de termenul in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale. La data de 25.11.2009 s-a incheiat de catre ... (vezi toată discuția)