avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa, atragerea raspunderii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa, atragerea raspunderii

Buna ziua.In anul 2011 am avut probleme cu firma din cauza crizei.Am inceput procedura insolventei in speranta ca o pot redresa.Din anumite motive nu am putut duce planul de reorganizare pana la capat si a intrat in faliment.La un an dupa ce a intrat in faliment am observat abuzuri din partea lichidatorului (furturi din gestiune, vanzari de bunuri din inventar fara licitatii etc) si am facut o plangere penala si deasemenea am cerut judecatorului sindic schimbarea acestuia.Drept raspuns acesta a inceput procedura de atragere a raspunderii impotriva mea invocand presupuse fapte ireale care ar fii dus la declansarea procedurii de insolventa.Mentionez ca procedura de insolventa a fost inceputa cu trei ani si jumatate inainte de a fii ceruta atragerea raspunderii.CONFORM LEGII INSOLVENTEI ART 138 DUPA TREI ANI DE LA DESCHIDEREA PROCEDURII FAPTELE SE PRESCRIU.M-A INCADREZ IN ACEASTA PREVEDERE?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:30, 19 Iunie 2016
prescriptia incepe sa curga de la data la care a fost cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolventa, dar nu mai tarziu de 2 ani de la data pronuntarii deschiderii proceduriinInafara exceptiei, formulati prin intampinare si aparari de
Multumesc.Raspunsul nu s-a afisat complet.Lichidatorul numit a fost si administrator judiciar de la inceputul declansarii starii de insolventa. In primul raport depus la dosar a aratat cauzele care au dus la declansarea procedurii (criza, cresterea dobanzilor, etc)Dupa 3,5 ani a revenit declarand ca eu am fost vinovat.
Aparari de fond, la ele ma refeream.Este bine sa faceti si astfel de aparari, daca se poate, pentru orice eventualitate
Conform art.139"[Prescriptia actiunii] din Legea nr.85/2006 privind procedura insloventei actiunea prevazuta la art.138[Rspunderea membrilor de conducere si alti membri] din aceeasi lege se prescrie in termen de 3 ani.Prescriptia incepe sa curga de la data la care a fost cunoscuta sau trebuia cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolvabilitate, dar nu mai tarziu de 2 ani de la data pronuntarii deschiderii procedurii."Ca atare,invocati in primul rand exceptia prescriptiei dreptului la actiune si, apoi si alte motive pe fondul cauzei, instanta este obligata sa se pronunte in primul rand pe exceptia prescriptiei.
Am facut asa ceva dar judecatorul........Lichidatorul a fost la nunta fetei judecatorului unde a dat un dar (Spaga) foarte mare si de atunci reuseste sa manipuleze judecatorul cu diferite minciuni.De 2 ani sunt chinuit cu aceste lucruri, intre timp lichidatorul a continuat cu faptele penale.Firma a intrat in insolventa conform legii din 2006 nu 2014

Alte discuții în legătură

Proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate fredica_2001 fredica_2001 Buna ziua, Intrebarea mea ete legata de termenul in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale. La data de 25.11.2009 s-a incheiat de catre ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.As dori sa stiu in cat timp se prescrie o hotarare ramasa definitiva(executarea) in materie de insolventa ,la angajarea administratorului potrivit ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)