Buna ziua.In anul 2011 am avut probleme cu firma din cauza crizei.Am inceput procedura insolventei in speranta ca o pot redresa.Din anumite motive nu am putut duce planul de reorganizare pana la capat si a intrat in faliment.La un an dupa ce a intrat in faliment am observat abuzuri din partea lichidatorului (furturi din gestiune, vanzari de bunuri din inventar fara licitatii etc) si am facut o plangere penala si deasemenea am cerut judecatorului sindic schimbarea acestuia.Drept raspuns acesta a inceput procedura de atragere a raspunderii impotriva mea invocand presupuse fapte ireale care ar fii dus la declansarea procedurii de insolventa.Mentionez ca procedura de insolventa a fost inceputa cu trei ani si jumatate inainte de a fii ceruta atragerea raspunderii.CONFORM LEGII INSOLVENTEI ART 138 DUPA TREI ANI DE LA DESCHIDEREA PROCEDURII FAPTELE SE PRESCRIU.M-A INCADREZ IN ACEASTA PREVEDERE?
Este puțin probabil ca în cazul dvs condițiile pentru atragerea răspunderii să fie întrunite. Pe lângă condițiile răspunderii civile delictuale, este necesar ca fapta ilicită să fie prevăzută de art. 138 din Legea nr. 85/2006 şi această faptă să fi creat sau să fi contribuit la starea de insolvenţă.
Pentru ce faptă se cere atragerea răspunderii?