Buna ziua,
Daca partile sau inteles total asupra problemelor de partaj,copii si asupra tuturor aspectelor de convenit pentru divort,mai este necesara o reprezentare in instanta a unui avocat sau exista o posibilitate mai simpla pentru definitivarea separarii?
Asa cum expuneti problema lucrurile pot fi simplificate mult , astfel incat sa va reprezentati singuri.Cu mentiunea ca nu puteti opta pentru divortul prin acord, daca aveti copii minori, ci pentru cel din culpa comuna.
daca exista copii minori la mijloc, nu puteti divorta prin acord. ar fi bine sa aveti un avocat alaturi, sau numai pt a va redacta cererea de divort si tranzactia la partaj
Si fara avocat va puteti divorta. Cine cunoaste mai bine decat dvs. problemele din familie? In cazul copiilor acestia ar trebui sa ramana la cel care poate conditiile cele mai bune. Este aberant sa spunem ca de regula copilul ramane mamei. Au fost multe cazuri cand la tata copilului ii merge mai bine. Dar daca sub acest aspect exista o intelegere atunci totul este ok. In ceea ce priveste partajul si aici intelegerea intre parti este sfanta (tranzactia ) Daca va puneti avocat, cine imparte.....
Modele de cerere pentru divort gasiti pe internet si o puteti redacta si singur (a) . Actele se depun la judecatorie. Trebuiesc: copie de pe actul de casatorie, copie certificate de nastere ale copiilor, si taxa de timbru (valoarea depinde de venitul dvs. Daca nu aveti serviciu scapati mai ieftin-certificat fiscal de la Primaria unde aveti domiciliu si bineanteles cererea prin care solicitati divortul si partajul in dublu exemplar.
Alte discuții în legătură
Divort
Gh1
Buna ziua,
Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului.
Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort
Meuta Georgeta
Cat este taxa de divort?
Cat timp dureaza divortul?
Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort?
Influenteaza faptul ca sunt copii majori?
Au si ... (vezi toată discuția)
Divort
Semiluna96
Bună seara! Aș dori să știu cum trebuie să procedez pt a intenta divorț... avem împreună un copil sub 1an. Nu ne mai intelegem, imi da tot timpul ... (vezi toată discuția)