avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului.
Daca printr-o minune eu si sotul meu ajungem la o intelegere pana atunci exista vreo cale de a termina mai repede cu divortul/partajul sau tb sa asteptam neaparat prima infatisare?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:29, 7 Februarie 2013
Mergeti la un "Mediator", si, solicitati desfacerea casatorie prin acord bilateral si, celelalte elemente ale intelegerii cu sotia D-voastra
Puteti proceda conform art. 375 din Noul cod civil.
Dacă amandoi sunteti de acord cu divorţul şi chiar în cazul în care există copii minori, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de intretinere, ofiţerul de stare civilă sau notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ, potrivit legii.
Manole Dumitru a scris:

Mergeti la un "Mediator", si, solicitati desfacerea casatorie prin acord bilateral si, celelalte elemente ale intelegerii cu sotia D-voastra



La mediator nu soliciti, se ajunge la un acord, se pune pe hartie intelegerea se semneaza si mai departe, ce sa faca cu acel acord ? Mesajul dvs e incomplet

Daca ati ajuns la intelelegere sau daca veti ajunge, puteti merge la notar si dupa ce aveti certificatul de divort, faceti partajul tot la notar.
daca va intelegeti mergeti la notar si ati terminat. dar trebuie sa va intelegeti pe toate aspectele ( divort, copii)
deja actele de divort au fost depuse. In acest moment se mai poate face ceva ( notar, mediator) sau doar sa se astepte procesul?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort simonabledea simonabledea buna ziua,sunt in divort,avem doi copii minori unul fiind cu handicap grav eu sunt asistent personal ,am avocat dar sotul meu sa hotarat sa mergem pe cale ... (vezi toată discuția)
Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)