avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,sunt in divort,avem doi copii minori unul fiind cu handicap grav eu sunt asistent personal ,am avocat dar sotul meu sa hotarat sa mergem pe cale ameabila.pe 19 martie avem prima infatisare e posibil sa se termine pe loc?Mia propus sa renunt la pensia alimentara iar el cedeaza partea lui de apartament,e posibil asta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 17 Mai 2012
Conform art. 375 alin (2) din noul cod civil, divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.
Pe de alta parte, pensia de intretinere este datorata copilului, ea nu este a dvs. si nu aveti dreptul de a renunta la ea.
multumesc mult pt.raspuns,sper sa se termine in cel mai omenesc mod si fara prea multe cheltuieli.
In cazul in care doriti divortul si odata cu acesta partajul, pe cale amiabila, daca apelati la un mediator, veti putea sa va reduceti costurile. La depunerea acordului de mediere in instanta, partea interesata va putea solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3%).
Va doresc o primavara frumoasa!
Buna ziua.Sa terminat divortul pasnic fara sa fim nevoiti sa aducem martori,ni sa dat custodie comuna,a fost de acord sa paraseasca casa,copii sunt la mine dar au trecut 3 saptamani si nu a aparut sentinta.Dupa cat timp pot sa o am in mana definitiva si irevocabila si in cat timp pot sa-mi schimb buletinul?
Va mai dura un timp pana sa va vedeti cu ea legalizata.
Asteptati intai sa vi se comunice ( posibil ca va mai dura 2-3 saptamani), apoi trebuie sa asteptati sa treaca termenul de atac pt ceririle accesorii ( ea vine irevocabila doar pe divort), apoi puteti merge la instanta pt a legaliza hot cu formula definitiva si irevocabila.
Aproximativ 2 luni de acum incolo, cu totul.
Dupa ce o legalizati, ar trebui sa depuneti in 15 zile actele pt a va schimba cartea de identitate

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele anterior casatoriei raluk0421 raluk0421 Viitorul meu sot este divortat din luna februarie 2013,sentinta definitiva cu data de 24 04 2013,fosta sotie trebuie sa revina la numele purtat anterior ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anik233 anik233 Buna seara,am divortat recent si am o problema in legatura cu hotararea venita acasa.Fostul sot vrea sa faca apel cum ca nu poate plati pensia alimentara pt ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)