avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara,am divortat recent si am o problema in legatura cu hotararea venita acasa.Fostul sot vrea sa faca apel cum ca nu poate plati pensia alimentara pt cei 2 copii ,chiar daca el a fost de acord la divort sa o plateasca.Acum s-a sucit si spune ca nu are de unde plati.Eu vreau sa plec in strainatate si cu apelul ma incurca foarte tare pentru ca vreau sa iau copiii cu mine si din cauza asta trebuie legalizata hotararea pt a face acte si mie si copiilor.Va rog sa-mi spuneti daca are vreo sansa cu apelul sau daca pot face ceva sa renunt la pensie alimentara timp de 1 an,ca sa-l impiedic pe el sa mai faca apel..deci asta e tot ce urmaresc eu..sa nu ma incurce cu plecarea...chiar daca renunt la pensie alimentara timp de 1 an...Astept un raspuns bun..va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:03, 19 Ianuarie 2011
Nu puteti renunta la pensia de intretinere care este un bun al minorului si in folosinta exclusiva a acestuia.
Parintii cpilului nu au un astfel de drept de dispozitie.
Daca aveti o hotarare de incredintare a acestuia definitiva si irevocabila ,puteti pararsi tara,iar pentru rezolvarea pensiei de intretinere,puteti angaja un avocat ,care sa va reprezinte in proces.
daca dvs chiar trebuie sa plecati urgent si nu puteti amana si daca apelul nu il face doar sa va impiedice, ii puteti da o declaratie ca v-a dat pensia in avans pe 6 luni, dupa care dansul poate cere in instanta micsorarea pensiei.
totusi, daca se ataca doar decizia referitoare la pensie, poate divortul si incredintarea pot ramane definitive, nu stiu
Da,dar ar constitui infractiunea de fals in declaratii si ar fi si impotriva intereselor legitime ale minorului.
Puteti ajunge la o intelegere cu dumneaui si sa dea declaratie ca renunta la calea de atac.
Hotararea nu devine definitiva pe capete de cerere ci per ansamblul ei.
Pentru a iesi cu copiii din tara aveti nevoie ca hotararea sa fie definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul Nicoleta1981 Nicoleta1981 Buna ziua. Ma numesc Nicoleta, am 29 ani si 2 copii rezultati in urma casatoriei. Din cauza unor probleme nu ne mai intelegem si vreau sa depun dosarul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)