avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

Buna ziua. Ma numesc Nicoleta, am 29 ani si 2 copii rezultati in urma casatoriei.
Din cauza unor probleme nu ne mai intelegem si vreau sa depun dosarul de divort. Daca depun dosarul acum pot sa parasesc tara in ianuarie fara sa risc sa-mi ia copiii? Vreau sa plec la lucru in Italia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:52, 20 Noiembrie 2010
buna ziua.
nu puteti pleca din tara cu copiii, daca acestia nu vi s-au incredintat dvs. printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
Puteti fac ce doriti, pentru ca nu cred ca ar influenta preamult decizia instantei in a va atribui spre ingrijire copii minori.
Daca va intelegeti cu privire la toate aspectele divortului , inclusiv cu privire la incredintarea copiilor si partaj , iar sotul nu se opune divortului (intelegand ca nu va ataca hotararea instantei ) este posibil sa obtineti hotararea definitva pana atunci , desi s-ar putea , datorita sarbatorilor sa se decaleze putin termenele.
nu mai induceti lumea in eroare !!
atata timp cat pe rolul judecatoriei se va depune o actiune de divort si incredintare minori, pana la finalizarea actiunii, nici dvs. si nici sotul nu puteti iesi din tara fara acceptul in scris al celuilalt sot !!
amandoi parintii au aceleasi drepturi in ceea ce priveste minorii.
daca instanta va va incredinta dvs. custodia copiilor, veti putea pleca din tara cu acestia, fara a mai fi necesar consimtamantul tatalui lor in acest sens.

cred ca ar fi mai bine sa asteptati sa divortati si sa va fie incredintati copiii si apoi sa plecati . dvs nu puteti sustine ca va ingrijiti de copii si ca stati cu ei, cat timp acestia nu sunt cu dvs. tatal va fi in avantaj daca el se ingrijeste de copii

Alte discuții în legătură

Ref plecare din tara cu copii minori mihaelaudrea mihaelaudrea sunt divortata de 4 ani, am in ingrijire 2 copii minori . Hotararea este definitiva si irevocabila.Pot pleca cu copiii in Italia fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copii dupa divort ContSters269846 ContSters269846 buna seara am primit de la sefa o exursie de o saptamina in strainatate cu familia as vrea sa merg cu copii si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie si cum sa ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri ptr incepere divort. vizo vizo buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa ... (vezi toată discuția)