Buna ziua. Ma numesc Nicoleta, am 29 ani si 2 copii rezultati in urma casatoriei.
Din cauza unor probleme nu ne mai intelegem si vreau sa depun dosarul de divort. Daca depun dosarul acum pot sa parasesc tara in ianuarie fara sa risc sa-mi ia copiii? Vreau sa plec la lucru in Italia.
Multumesc
Daca va intelegeti cu privire la toate aspectele divortului , inclusiv cu privire la incredintarea copiilor si partaj , iar sotul nu se opune divortului (intelegand ca nu va ataca hotararea instantei ) este posibil sa obtineti hotararea definitva pana atunci , desi s-ar putea , datorita sarbatorilor sa se decaleze putin termenele.
nu mai induceti lumea in eroare !!
atata timp cat pe rolul judecatoriei se va depune o actiune de divort si incredintare minori, pana la finalizarea actiunii, nici dvs. si nici sotul nu puteti iesi din tara fara acceptul in scris al celuilalt sot !!
amandoi parintii au aceleasi drepturi in ceea ce priveste minorii.
daca instanta va va incredinta dvs. custodia copiilor, veti putea pleca din tara cu acestia, fara a mai fi necesar consimtamantul tatalui lor in acest sens.
cred ca ar fi mai bine sa asteptati sa divortati si sa va fie incredintati copiii si apoi sa plecati . dvs nu puteti sustine ca va ingrijiti de copii si ca stati cu ei, cat timp acestia nu sunt cu dvs. tatal va fi in avantaj daca el se ingrijeste de copii