avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in strainatate cu copii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in strainatate cu copii dupa divort

buna seara am primit de la sefa o exursie de o saptamina in strainatate cu familia as vrea sa merg cu copii si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie si cum sa le fac corect dat fiind faptul ca sunt divortata de 8 ani si copii imi sunt incredintati mie spre crestere si educare.....am sunat fostul sot si nu vrea sa accepte ,nici nu stiu daca e cazul??sunt recasatorita si muncesc in germ dar de acolo plecam in alta tara....cum pot face rapid ,simplu si corect,,,,multumesc pt cei ce ma ajuta
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:28, 21 Iunie 2013
Nu stiu daca va ajuta aceasta info, deoarece nu am inteles din ce tara doriti sa plecati cu copiii in vacanta.
In conformitate cu prevederile Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 30 alin. 1 lit. c) minorul care este incredintat spre crestere si educare unuia dintre parinti, printr-o Hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila, poate calatori in strainatate cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte.
Pe cale de consecinta, la controlul de frontiera al autoritatilor romane, veti prezenta pasaportul si/sau cartea de identitate valabile, dupa caz, precum si hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila (pe care o detineti) prin care minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare, in original si fotocopie.
DIN ROMINIA IN GERMANIA SI APOI IN ALTA TARA,MULTUMESC
Daca prin hotararea de divort copii sunt incredintati dvs. spre crestere si educare si nu este precizat termenul de "custodie comuna" atunci nu aveti nevoie de acordul sotului pentru a scoate copiii din tara.

Dar, pentru a fi sigura de acest aspect, (deoarece intotdeauna la noi sunt interpretari!!!!! #-o ) va sfatuiesc sa va interesati direct la Politia de Frontiera , pentru a nu avea o surpriza la momentul iesirii din tara cu minorii.
multumesc
Copiii trebuie sa aiba pasaport individual, iar dvs. trebuie sa prezentati la granita Romania-Ungaria sau la aeroport hotararea definitiva si irevocabila privind incredintarea minorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)