avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

Buna ziua. Ma numesc Nicoleta, am 29 ani si 2 copii rezultati in urma casatoriei.
Din cauza unor probleme nu ne mai intelegem si vreau sa depun dosarul de divort. Daca depun dosarul acum pot sa parasesc tara in ianuarie fara sa risc sa-mi ia copiii? Vreau sa plec la lucru in Italia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:52, 20 Noiembrie 2010
Nu puteti pleca cu minorii din tara decat dupa ce acestia va vor fi incredintati printr-o hotarare definitiva si irevocabila sau pana atunci numai cu o declaratie notariala a sotului dvs , prin care acesta va da acceptul iesirii din tara cu minorii.
Sa va judecati in divort si sa ramana hotararea definitiva si irevocabila pana in ianuarie, este exclus, in conditiile in care se primesc actiuni acum si primele termene sunt fixate la unele instante si la 12 luni de la data introducerii actiunii.
Ca sa nu mai spun ca dupa ce va veti judeca la instanta de fond, termenul de redactare al hotararii este de 30 de zile de la data pronuntarii, iar de la comunicarea hotararii aveti inca un termen de 30 de zile pentru declararea apelului , deci dintr-un foc inca 60 de zile.
Angajati avocat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref plecare din tara cu copii minori mihaelaudrea mihaelaudrea sunt divortata de 4 ani, am in ingrijire 2 copii minori . Hotararea este definitiva si irevocabila.Pot pleca cu copiii in Italia fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copii dupa divort ContSters269846 ContSters269846 buna seara am primit de la sefa o exursie de o saptamina in strainatate cu familia as vrea sa merg cu copii si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie si cum sa ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri ptr incepere divort. vizo vizo buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa ... (vezi toată discuția)