avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ref plecare din tara cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ref plecare din tara cu copii minori

sunt divortata de 4 ani, am in ingrijire 2 copii minori .
Hotararea este definitiva si irevocabila.Pot pleca cu copiii in Italia fara acordul tatalui?

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:31, 2 Iunie 2012
Incercati sa detaliati ,ati obtinut autoritatea parinteasca exclusiva?
Daca prin hotararea de divort, cei doi minori v-au fost incredintati spre crestere si educare ( vad ca ati divortat acum 4 ani , moment la care se punea problema incredintarii ), in acest caz nu aveti nevoie de acordul fotului sot pentru a iesi din tara impreuna cu minorii.
Aveti insa nevoie de hotararea de divort legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de custodie? Alina2011 Alina2011 Buna ziua! Am divortat prin mediator la inceputul anului 2009, iar la custodie s-a aprobat, in hotarare, ceea ce convenisem in mediere si anume ca minorul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua laura-maria laura-maria as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca ... (vezi toată discuția)