avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce tip de custodie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce tip de custodie?

Buna ziua! Am divortat prin mediator la inceputul anului 2009, iar la custodie s-a aprobat, in hotarare, ceea ce convenisem in mediere si anume ca minorul ramane in cresterea mea, iar tatal se obliga la plata pensie intretinere plus ca se va ingriji si el de educatia copilul etc etc. Dar nu specifica nicaieri daca este custodie impartita sau exclusiva. Deci, eu, daca doresc sa inscriu copilul la scoala sau sa plec cu el inafara tarii imi trebuie imputernicire?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:40, 27 Martie 2014
in 2009 ? Aveti copilul incredintat spre crestere si educare, cf codului familiei in vigoare la acea vreme.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara cu minorul.
Da, daca aveti hotarare de incredintare a minorului nu va trebuie acordul tatalui.
Aveti custodie comuna conform legii dar puteti pleca.
si cand plec din tara imi trebuie vreo traducere legalizata?
Nu aveti nevoie de traducerea hotararii, pentru ca hotararea va este necesara pentru a iesi din tara.
Aveti nevoie de hotararea legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.
Nu, hotararea o prezentati autoritatilor noastre, la iesirea din tara va e necesara hotararea. Sa aveti originalul la dvs si o copie xerox.

Alte discuții în legătură

Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)